- Reklama -

Jak na rybníce, kritizuje trenér Ruff hru Stars

- Reklama -

Generální manažer Jim Nill odvedl přes léto výbornou práci, ovšem na výsledcích Dallasu to není vůbec znát. Texaský klub vyhrál jen čtyři z úvodních dvanácti duelů letošní sezony. To už je moc i na trenéra Lindyho Ruffa, který trénuje Stars od července minulého roku.
„Spíše to vypadá, jako kdybychom se plácali někde na rybníku, než hráli v NHL. Musíme se vydat úplně jiným směrem a zjednodušit naši hru.“
Tato slova vyřkl kanadský kouč po dnešním domácím duelu proti LA Kings, ve kterém jeho svěřenci prohráli 1:3. Jednalo se přitom už o pátou porážku v řadě. I přes řadu ofenzivních es v kádru Stars se mužstvu vůbec nedaří v přesilových hrách. Během posledních pěti zápasů využili pouze dvě ze 23 početních výhod.
„Je to frustrující. Speciální formace jsou v dnešní době klíčovým faktorem úspěchu. Kdo je lepší ve využívání přesilovek, ten většinou utkání vyhraje. Musíme se zlepšit,“ řekl útočník Shawn Horcoff.
Smolné období stále provází českého forvarda Aleše Hemského, který má na kontě jedinou asistenci. V poslední době se střelecky nedaří ani Jasonu Spezzovi a Tyleru Seguinovi. Ale za fungující se nedá označit ani obranu, průměr obdržených branek na utkání se blíží číslu 4.
„Když jsem nakoukl do pozápasových statistik, docela jsem se zhrozil. Během jediného utkání jsme si připsali 19 ztracených kotoučů. Takhle se vyhrávat nedá. Musíme změnit naše chování a také náš přístup ke hře,“ řekl po zápase s Kings trenér Ruff.
„Celý zápas to vypadalo, jako kdybychom nastoupili jen s polovinou hráčů. Formace vedená Codym Eakinsem si vedla výborně, ale třeba takoví Spezza se Seguinem mě zklamali. Aby dvě formace hrály skvěle a další dvě průměrně, tak to prostě nemůže fungovat.“
Mnoho důvodů k radosti nemají ani fanoušci Stars. Jejich tým vyhrál jen jedno ze šesti domácích střetnutí a má druhou nejhorší bilanci na vlastním ledě ze všech týmů v soutěži.
Lindy Ruff má prostě starostí až nad hlavu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -