- Reklama -

Jake Allen dostal po špatných výkonech den volna, k týmu se připojí až v neděli

- Reklama -

St. Louis Blues v sobotu začínají šňůru venkovních zápasů a budou se muset obejít bez gólmana Jakea Allena. Rozhodl tak generální manažer Doug Armstrong vzhledem ke špatné Allenově formě v posledních zápasech.
„Nechci dělat z komára velblouda. Dáme mu den na odpočinek,“ řekl Armstrong po prohře 3:7 s Washingtonem. Pro Allena to byl čtvrtý zápas ze šesti, který nedochytal. Z posledních tří startů si drží úspěšnost 72,2 % a za záda pustil 10 gólů z 36 střel.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Z AHL do prvního týmu tak alespoň na chvíli přichází Pheonix Copley. Kouč Ken Hitchcock se dosud nerozhodl, zda půjde do brány on nebo Carter Hutton.
„Jake neprožívá dobré období a já jsem se rozhodl, že mu odpočinek prospěje. Mohl s námi cestovat už dnes, ale myslím, že když úplně vypne, v neděli se vrátí do brány připraven perfektně. Stráví den s rodinou, má malé dítě,“ vysvětluje své rozhodnutí Armstrong.
Ani jeden gólman Blues v bráně nijak nezáří. Allen průměrně pustí 2,85 gólu na zápas, Hutton 2,8. Oba jsou s úspěšností pod hranicí 90 %. „Allen je trochu jako odemknutý zámek, musí se vrátit do brány a zamknout ji. Není to o drilu, spíš o pocitu,“ říká trenér Hitchcock.
Přivést nového gólmana nepřipadá v úvahu. „Jakea jsme podepsali dlouhodobě, počítáme s ním do budoucna. Nebuďme však naivní, pokud by to pokračovalo tímto směrem, něco s tím uděláme. Ale já Jakeovi věřím. Chceme ho podpořit,“ dodává Armstrong, který Allena podepsal na čtyři roky za 17,4 miliónu dolarů.
„Nechci o tom nijak filosoficky přemýšlet. Ale podívejte se na Devana Dubnyka, jak chytal dřív a teď je z něj hvězda. Carey Price prochází krizí, to samé Henrik Lundqvist. Všichni tak musí táhnout za jeden provaz a já vím, že Allen se snaží.“
Nově povolaný gólman Copley má v AHL dobré statistiky. S úspěšností zákroků 92 % vyhrál 11 zápasů z 16. „Budu tvrdě pracovat a uvidím, co se stane. Všichni ví, že chytat může jen jeden,“ říká Copley, který se do organizace Blues dostal po trejdu T.J. Oshieho do Washingtonu.
„Lidi nahoře se nebojí velkých kroků. A každý hráč si to musí uvědomit, ať je v jakékoliv fázi kariéry. Ať už jste Vladimir Tarasenko nebo Dmitrij Jaškin, nezáleží na tom. Nepodáváš výkony? Sedíš. Přijde změna. Občas je ten tlak dobrý,“ říká obránce Kevin Shattenkirk, který sám možná Blues brzy opustí.
Foto/Photo by: Sarah Connors

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -