- Reklama -

Jake se do toho dostane, nemějte obavy, věří Voráčkovi Giroux

- Reklama -

Pokud nevíte, kdo je nejaktivnějším střelcem Philadelphie, pak vězte, že je to Jakub Voráček. Český útočník se snaží pálit v každém zápase, ale letos mu prostě zvlhnul střelecký prach. Po 16 utkáních má na kontě 58 střeleckých pokusů, bez jediného zásahu do černého! Druhý v počtu vyslaných střel Claude Giroux proměnil ze svých 42 pokusů pět.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Právě Giroux se snaží parťákovi z útoku nejvíc pomoci. Při svých zkušenostech dobře ví, co musí Voráček prožívat. V roce 2013 sám netrefil bránu na úvod sezóny v patnácti utkáních, když se přičetly duely z předešlé sezóny, bylo to šňůra 21 zápasů bez vstřelené branky. Nakonec jich stihnul v sezóně nasázet ještě 28.
„Bylo to nejhorší období v mém životě,“ vzpomíná Giroux. „Bylo to psychicky náročné. Fyzicky se cítíte dobře, chcete hrát, víte, že děláte ty správné věci a stejně to pořád není gól. Jake hraje výborně, je to pořád náš skvělý lídr.“
Flyers se nedaří, momentálně klesli už na 14. místo ve Východní konferenci… Všichni v klubu ale chápou, že ještě zdaleka není po sezóně. Stejně jako se Claude Giroux sebral před dvěma lety, může se probrat také český útočník a pomoct týmu znovu nahoru.
„Stoprocentně ano,“ přikyvuje Voráček. „Je to frustrující, ale snažíte se dívat na zítřejší zápas a zůstat pozitivní. Soustředíte se na to konečně trefit první gól a ono už to přijde.“
V pátek jeli Voráček s Girouxem v utkání proti Washingtonu dvakrát dva na jednoho, ale ani jednou neuspěli. Také jejich trápení mělo dopad na konečný výsledek, Capitals vyhráli 5:2.
„Jake dělá hodně věcí dobře,“ chválí svého českého spoluhráče Giroux. „Myslím, že aby konečně trefil první gól, potřebuje také podporu hráčů okolo, kteří se musí zlepšit. Začít se musí u spoluhráčů v jeho útoku,“ namířil kapitán kritiku také trochu na svou osobu.

První formace Letců, do které patří ještě Michael Raffl, dala zatím v sezóně jen tři branky při hře pět na pět. „Mohou být lepší, jako každý tady, mnou počínaje,“ zhodnotil výkony elitního útoku trenér Dave Hakstol, kolem něhož se začínají množit spekulace, zda by neměl být odvolán. „Každý se může zlepšit, včetně těchto kluků, a já jsem si jistý, že oni sami by vám to jako první potvrdili.“
Dokonce i na pátečním tréninku trefoval prý Voráček hlavně tyčky místo brankové sítě. Až si z něj spoluhráči utahovali. „Trefoval tyče, až jsem se mu musel smát,“ přiznal Giroux. „Jake se do toho dostane, nemějte obavy. Mám z něj dobrý pocit. Posledních několik zápasů hrál velmi dobře, vyhrával osobní souboje, dával mi puky, já mu je vracel…“
Generální manažer Hextall doplnil, že se Voráček nesmí zbytečně stresovat. „Je pod tlakem, to je ta hlavní věc. Nikdo nezpochybňuje jeho nasazení nebo přípravu na zápas. Bere si toho ale tolik, že je teď svým největším nepřítelem. Musí se přes to dostat,“ věří Hextall.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -