- Reklama -

Jako Bure nebo Pálffy. Acciari má druhý hattrick v řadě

- Reklama -

Tak na tenhle týden osmadvacetiletý, nedraftovaný útočník Floridy nikdy nezapomene. V pondělí Noel Acciari zaznamenal svůj premiérový hattrick ve slavné soutěži, když se třikrát trefil proti Ottawě. V pátečním duelu proti Dallasu pak svůj kousek zopakoval!



Tentokrát se jednalo dokonce o čistý hattrick, nepřerušený žádným jiným gólem, navíc završený proměněným trestným střílením, ke všemu ještě v oslabení. Zkrátka příběh jako z pohádky.
Fanshop týmu
Acciari přidal také jednu asistenci (3+1) a výrazně se tak podepsal pod výhru floridského celku nad Dallasem v poměru 7:4.
Když ve druhé třetině zvyšoval vedení Panthers ze 4:1 až na 7:1, stačilo mu na to rozmezí tří minut a 59 vteřin. Jedná se o nejrychlejší hattrick v klubové historii. Dosavadním rekordmanem byl Steven Reinprecht, který v říjnu 2009 nasázel tři branky za 5 minut a 11 vteřin.


Pouze jeden hráč Floridy dokázal dát hattrick ve dvou po sobě následujících zápasech a nebyl jím nikdo jiný než Pavel Bure. Slavná ruská raketa zaznamenala dva třígólové večery v řadě v únoru 2001.
Bure a Acciari. Když zmíníte tyhle dva hráče, těžko byste hledali rozdílnější hokejisty. Jeden je slavný kanonýr, fantastický bruslař, vytříbený technik se smrtící střelou a čichem na góly, postrach všech obran. Zkrátka hvězda první velikosti.
Na druhé straně je pak typický dělník ledu, dříč ze třetí a čtvrté formace, jehož předností je zejména hra do těla, boj u mantinelu, vhazování a napadání. Spoluhráči si jej cení za jeho bojovnost, obětavost a energii, jakou do týmu přináší. Nyní se za svou práci dočkal zasloužené odměny.
Vždyť loni vstřelil šest branek za celou sezónu (72 zápasů), nyní mu na stejnou porci stačily dva duely během pěti dnů. Jeho dosavadním sezónním maximem bylo deset gólů z ročníku 2017-18. Letos má na kontě už před polovinou základní části 11 branek a celkem 14 bodů. Mimochodem, i v bodech to pro něj znamená už teď vyrovnané osobní maximum.
Určitě mu neuškodilo, že jej kouč Quenneville posílal proti Dallasu na led ve druhé formaci s Vincentem Trocheckem a Jonathanem Huberdeauem. Spolupráce se šikovnými hokejisty dokonale využil.
„Je to skvělý kluk. Nemohlo to potkat nikoho lepšího,“ řekl po druhém Acciariho hattricku Vincent Trocheck. „Byla zábava sledovat, jak se z něj stává Noel Gretzky, tak doufejme, že to bude pokračovat,“ smál se Trocheck.
Acciari nebyl nikdy draftován. Čtyři sezóny strávil na univerzitě v týmu Providence College, než se jako volný hráč upsal Bruins. Od sezóny 2015-16 oblékal dres Medvědů, letos v létě pak jako neomezeně volný hráč podepsal na Floridě.
A Panthers jeho angažování rozhodně nelitují. S cap hitem 1,66 milionů dolarů odvádí parádní služby. Tenhle podpis patří mezi ty nejpovedenější z letošního léta. A fanoušci v Bostonu nostalgicky vzpomínají, jak by se jim takový hráč, který hraje důrazně a ještě dává góly, hodil.
Závěrem dodejme, že Acciari je teprve osmým hráčem v moderních dějinách NHL (od sezóny 1943-44), který po svém premiérovém hattricku vstřelil druhý hned v následujícím zápase. Naposledy liga tento kousek viděla v roce 1996, kdy své první dva hattricky zaznamenal slovenský kanonýr Žigmund Pálffy.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -