- Reklama -

Jako bych začínal kariéru znovu, říká ke své nové roli v organizaci Stars Peverley

- Reklama -

Rich Peverley je nadšený, že je nadále spojen se sportem, který miluje. Třiatřicetiletý hokejista zkolaboval loni v březnu na lavičce Dallasu kvůli srdečním potížím a ani operace jej bohužel nedokázala vrátit mezi aktivní hráče. Peverley je rád, že může zůstat u hokeje aspoň ve funkcionářské roli. V Dallasu se stal koordinátorem hráčského vývoje.
V tuto chvíli je s týmem mladých naději Dallasu Stars na turnaji v Traverse City v Michiganu, kde se učí od generálního manažera Jima Nilla a ředitele amatérského skautingu Joea McDonnella.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jen snažím naslouchat a učit, abych toho co nejvíc načerpal,“ uvedl Peverley v rozhovoru pro nhl.com. „Minulý rok jsem strávil nějaký čas v Cedar Parku (na farmě u Texas Stars v American Hockey League), takže mám o této práci povědomí, nastartovalo mě to.“
„Je to pořád učební proces, jako bych začínal kariéru znovu. Musím se prostě zastavit a učit, abych získal tolik informací, co jen mohu,“ dodal bývalý hokejista.
„Jedna z prvních věcí, které jsem si všimnul, že spousta těch juniorů neví, jak se pořádně postavit ne vhazování. Musíte se soustředit na maličkosti, na stravování, na sílu, kondici, je to běh na dlouhou trať, než se stanete skutečným profesionálem,“ poradil mladíkům.

Peverley má za sebou v NHL devět sezón, které postupně odehrál v Nashvillu, Atlantě, Bostonu a v Dallasu. Sledování mladých hráčů u něj vyvolalo vzpomínky na vlastní hráčskou kariéru.
„Určitě ano, ale jinak jsem spokojený, přestože je to už 19 měsíců, co nehraju. Jistě bych rád hrál, ale život je takhle zase jednodušší. Vždycky chcete hrát a bude vám to chybět, ale jinak jsem šťastný za příležitost, kterou mi Stars dali,“ dodal Peverley.
Rodák z Kingstonu v Kanadě zakončil kariéru s 84 góly a 241 body v 442 zápasech. V play off byl produktivnější, ve 21 utkáních zvládl stejný počet bodů. V roce 2011 vyhrál s Bostonem Bruins Stanley Cup. V sezóně 2013-14 vyhrál tenhle specialista na buly víc než 60 procent vhazování, ke kterým se postavil.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -