- Reklama -

Jakub Voráček nepolevuje, proti Edmontonu dvakrát skóroval

- Reklama -

Český útočník Philadelphie neslevuje z tempa, které pro letošní sezónu nasadil, a sbírá bod za bodem. Voráček nechává ve stínu klubovou hvězdu Claudea Girouxe a v celkové produktivitě zdatně sekunduje dokonce i megastar Sidneymu Crosbymu. V pondělí proti Edmontonu vstřelil dvě úvodní branky svého týmu a významně tak přispěl k vítězství Flyers 4:1.
První gól vstřelil kladenský rodák na konci 4. minuty po šikovném objetí branky, kdy nachytal Viktora Fastha, jenž nestihl být včas u své tyče. O chvíli později zkusil podobný fígl znovu. Tentokrát objel bránu z druhé strany a po vysoké bekhendové střele nechal zazvonit Fasthovu tyčku. Druhou trefu přidal na začátku 17. minuty, kdy po rychlé výměně kotouče přesně střílel z mezikruží.
„Je důležité dávat si rychle puk,“ řekl hráč, jenž byl po utkání vyhlášen první hvězdou večera.
Český forvard vstupoval do zápasu s 16 body. Nyní má po 12 zápasech 18 bodů za 5 branek a 13 asistencí. Na čele kanadského bodování NHL je před ním jen Sidney Crosby, který má o bod víc.
Přestože zaznamenal v uplynulé sezóně svá maxima, když nasbíral 62 bodů a vstřelil 23 branek, dal Jakub Voráček na radu trenéra Berubeho a přes léto shodil kolem 4-5 kilogramů. Šlo především o to vytěsnit z jídelníčku velké množství těstovin.
„Cítím se rychlejší,“ přiznal pětadvacetiletý forvard. „Zatím to vypadá lépe, ale nechci být až moc sebevědomý. Je to jen dvanáct utkání.“
Olejáři nastoupili k pondělnímu duelu bez dvou hráčů základní sestavy. Andrew Ference odsloužil první utkání třízápasové suspendace za nedovolený hit na Zacka Kassiana z Vancouveru. Oilers prohráli v sobotu s Canucks 2:3. Další chybějící hráč Taylor Hall má zraněné koleno a jeho absence se odhaduje na dva až čtyři týdny.
Edmonton byl tedy pro Philadelphii, jež vedla ve 25. minutě ve Wells Fargo Center 3:0, poměrně snadným soustem, ačkoli aktivitu hostům upřít nelze. Steve Mason musel zkrotit 35 puků, které šly na jeho bránu, prošel mu jediný. Za svůj výkon se s Voráčkem a obráncem Del Zottem (0+1) dočkal jmenování hvězdou zápasu.
Trenér poražených zkritizoval své mužstvo za nízké nasazení. „Nemůžeme uspět, když nám hraje jen pět nebo šest hráčů,“ řekl Dallas Eakins. „Pokud nemaximalizujete svůj potenciál, tak svůj tým ničíte.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -