- Reklama -

Jakub Voráček vybral na svém charitativním fotbalovém turnaji přes milion korun na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou

- Reklama -

Tahle akce už se stala tradicí. Jeden z nejlepších českých hokejistů, Jakub Voráček, sezval na charitativní fotbalový turnaj do krásného prostředí jihomoravského Mikulova spoustu hokejistů a dalších osobností ze světa sportu i kultury. Také tentokrát se událost nazvaná „Hokejky pro Kluka Puka“ náramně vydařila.
Fanda NHL
Voráčkův tým sice vítězství v turnaji, který se konal v sobotu 23. června, neobhájil, Kluk Puk přesto zvítězil. Na zlepšení kvality života lidí s roztroušenou sklerózou mozkomíšní (RS) díky této akci putuje 1 177 466 Kč. Výsledná částka je součtem příspěvků diváků na hřišti FC Pálava a večerní tiché aukce.
Turnaj čtyř týmů slavnostně zahájil Jakub Voráček se svojí sestrou Petrou Klausovou a starostou města Mikulova Rostislavem Koštialem, který převzal nad akcí záštitu. Hokejové a fotbalové hvězdy a známé osobnosti se utkaly v šesti zápasech, pohár si nakonec odvezl tým Real Top Praha, za který nastoupila řada skvělých fotbalistů.
Tým Nadace Jakuba Voráčka, za který hráli především hráči NHL, se umístil druhý, tým HC Masaryk University si odvezl pomyslný bronz a na poslední příčce skončil Zlatý tým. Nejlepším hráčem turnaje se stal Karel Kisel v dresu vítězného týmu Real Top Praha.
„Počasí bylo skutečně velmi chladné, jsme rádi, že se diváci nenechali odradit a přišli. Částka, kterou jsme získali pro pacienty, nás všechny zahřála,“ řekla novinářům Petra Klausová, ředitelka nadace. „Děkujeme moc všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli – ať vstupným, nákupem tombolenek a předmětů s Klukem Pukem, nebo dárcům, kteří se večer aktivně zapojili do dražby. Poděkování patří také partnerům turnaje,“ dodala Klausová.
Na trávníku a při autogramiádách týmů se sešla řada známých jmen. Na akci dorazili například David Pastrňák, Petr Mrázek, Jan Rutta, Jiří Tlustý, Petr Švancara, Radek Smoleňák, Libor Procházka, Ondřej Pavelec, Marek Heinz, Jakub Štáfek, Jiří Sekáč, Jan Peterek, Sagvan Tofi, Vojtěch Dyk a mnoho dalších. Diváky přišel pozdravit také čerstvý držitel Stanley Cupu Michal Kempný. Chybět nemohl tradiční účastník turnaje Tomáš Ujfaluši. Tomu však zdraví nedovolilo utkat se na hřišti. Ve stánku eReS týmu si ale vyzkoušel tři speciální přístroje, které simulují, jak se cítí člověk s diagnózou RS.
„Asi nejvíc nepříjemné pro mě bylo to vidění, které má tři různé fáze. Nejdřív bylo rozmazané, v druhé jsem prakticky viděl rozmazaně na jedno oko a ve třetí už jsem neviděl skoro nic. Šelest v uších byl také dost zatěžující. Zkoušel jsem i ty rukavice, ale to mi nedělalo takový problém, dokonce se mi i při vysoké intenzitě neklepaly ruce, je to zajímavé si to vyzkoušet a dostat se na chvíli do situace lidí, kteří s tím musí žít a nemůžou to vypnout, jako jsem mohl já sundat ty brýle a znovu zaostřit obraz,“ popsal své pocity Tomáš Ujfaluši.
Ve stánku eReS týmu ČR, který sdružuje nejen pacienty, jejich blízké a odbornou veřejnost, ale všechny, které problematika RS zajímá, se diváci také měli možnost dozvědět od fyzioterapeuta Sanatorií Klimkovice, jak správně rehabilitovat a jaké sportovní aktivity jsou pro pacienty vhodné.
„Celé odpoledne bylo opět skvělé, všichni se pobavili a zároveň pomohli pacientům s RS. Je fajn, když se sejde super parta a zároveň pomůžete těm, kteří to potřebují. Těšíme se na viděnou za rok v červnu na Hokejkách pro Kluka Puka 2019,“ pozval Jakub Voráček všechny přítomné na příští ročník.
Titulní foto: Nadace Jakuba Voráčka

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -