- Reklama -

James Neal se vrací do Nashvillu, tentokrát už jako soupeř v dresu Golden Knights. Je to zvláštní, přiznává

- Reklama -

Kanadský útočník James Neal strávil v dresu Nashville Predators tři roky, než byl vybrán v rozšiřovacím draftu novým klubem Vegas Golden Knights.
Predators byli vyřazeni v šesti utkáních ve finále Stanley Cupu týmem Pittsburgh Penguins dne 11 června. O deset dní později byl Neal vybrán 31. klubem NHL, který ho zvolil do své sestavy.
Poprvé od té doby nastoupí třicetiletý útočník na led Bridgestone Areny jako sopeř domácích Predators.
„Samozřejmě je to trochu zvláštní,“ říká Neal. „Vždycky, když se vrátíte k týmu, za který jste hrávali a jdete do protější šatny, opačným směrem, je to jako návrat do minulosti. Ale ne, jsou to dobré vzpomínky. Je dobré být zpátky,“ uznává.
Neal už tuto situaci jednou prožil, když byl vyměněn z týmu Dallas Stars k Pittsburg Penguins. Sám ale přiznává, že tato zkušenost aktuální situaci nijak neulehčuje.
V Nashvillu odehrál tři sezóny a v té poslední zaznamenal 41 bodů (23+18) v 70 utkáních základní části, spolu s devíti body (6+3) v playoff.
„Nikdy to není snadné. Je to tu opravdu čerstvé. Je to zvláštní pocit, jak jsem řekl. Je fajn vidět kluky. Nějakou dobu jsem je teď nepotkal,“ nechal se slyšet zkušený útočník.
Vzpomínky na loňské finále jsou stále čerstvé. V Nashvillu má útočník Golden Knights stále svůj dům. Neal přiznává, že neví, jaké emoce ho přepadou, až utkání začne.
„Přišel jsem domů minulou noc. Je to zvláštní. Těžko se to vysvětluje pokud tím neprojdete. Vrátíte se a děláte normální věci jako obvykle, ale už nehrajete za Predators. Jste v jiném týmu. Je to zvláštní. Nikdy to není snadné, přestože jsem to už v minulosti zvládl. Pořád je to těžké,“ přibližuje Neal.
V této sezóně má na kontě 21 bodů (13+8) z 27 utkání.
„Bylo to skvělé, hodně zábavy. Tým se dal dohromady hodně rychle a každý si užívá, že může makat jeden za druhého. S tím jak sezóna plyne, se stále zlepšujeme a já jsem spokojený s tím, kde se právě nacházíme,“ nechal se slyšet kanonýr z města hazardu.
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -