- Reklama -

Jamie Benn se omluvil bratrům Sedinovým za poznámky v rádiu

- Reklama -

Když opory Dallasu Tyler Seguin a Jamie Benn přijali pozvání do pondělního dílu populární rádiové talk show Bob and Dan, tak ani jeden netušili, jaké pozdvižení jejich návštěva způsobí v hokejových médiích. Rozhovor zpočátku nevybočoval z klasického rámce, ale pouze do doby, než se téma debaty začalo točit okolo bratrů Daniela a Henrika Sedinových z Vancouveru Canucks.
Oba hráči Stars si totiž pustili pusu na špacír a na adresu dvojčat utrousili několik homofobních poznámek, které se podle mnohých fanoušků a novinářů dostaly daleko za hranici slušnosti.

A je třeba poznamenat, že svou roli zde sehráli také oba moderátoři, jejichž způsob vedení debat v talk show se občas pohybuje na tenkém ledě s drzostí koketující s bulvárními praktikami. Oba redaktoři se totiž rádoby vtipně pozastavovali nad tím, že oba bratři sdílejí na cestách svého týmu vždy společný pokoj. Zde je krátký výňatek z inkriminované části rozhovoru:
Moderátor: Vsadím se, že Sedinové měli pokoj dohromady.
Seguin: No jo. To jsou Sedinové.
Benn: Kdo ví, co spolu ještě dělají.
Seguin: Vážně.
Moderátor: Ty jo, tak to je strašidelné. Ale ve skutečnosti je to dobrý příklad pro další bratry v NHL, jak nedělat některé věci. Podle mého názoru.
Moderátor: Jsou divní?
Benn: Nevím. Nemůžu říct.
Moderátor: Ty víš.
Seguin: Vypadají legračně. Vypadají divně.
Že Seguin s Bennem hodně přestřelili a že mediální výroky tohoto typu jsou u profesionálů nepřípustné, došlo oboum protagonistům asi velmi brzy po rozhovoru a nepotřebovali k tomu ani pročítat negativní komentáře fanoušků na diskusních serverech. Jako první si začal sypat popel na hlavu Jamie Benn, který požádal šéfa Dallasu Jima Litese, aby vydal oficiální omluvné prohlášení, ve kterém mimo jiné stojí:
„Jamie Benn se omlouvá Henrikovi a Danielu Sedinovým za své poznámky v pondělním rádiovém rozhovoru. Dallas Stars mají velký respekt k tomu, co oba bratři dokázali svou hrou přinést svému týmu i celé hokejové veřejnosti. Danou situaci nebudeme dál komentovat.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jestli je prohlášení skutečně definitivní tečkou za touto kauzou ukáže zřejmě až příští zápas Stars s Vancouverem, který se na ledě kanadského týmu odehraje v sobotu 28. března. Není vyloučeno, že dvojčata Sedinovi si to budou chtít s oběma hráči Dallasu vyřídit i jinak než slovně.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -