- Reklama -

Jaromír Jágr: Hokej chci hrát do padesáti

- Reklama -

Během příští sezóny oslaví třiačtyřicáté narozeniny, to ale neznamená, že by legendární útočník myslel na odchod do hokejového důchodu. „Chci hrát do padesáti let, možná déle,“ řekl Jaromír Jágr NorthJersey.com na úvod tréninkového kempu Devils.
V minulé sezóně nasbíral hokejový veterán 67 bodů za 24 branek a 43 asistencí, což byla jeho nejlepší čísla od návratu z KHL. Překonal hranici sedmi set vstřelených branek v NHL a sezónu skončil na 1755 bodech, čímž vyrovnal Stevea Yzermana na šestém místě historické tabulky kanadského bodování.
„Očekávám, že půjdu nahoru, bude to ale dvacet perných dnů, než začne sezóna a dostanu se tam, kde chci být,“ řekl slavný hokejista před začátkem přípravy. Potom objasnil, proč si myslí, že by mohl být v příští sezóně ještě produktivnější, než byl v té poslední.
„Zaprvé si nemusím zvykat na nový systém nebo na hráče,“ upozornil. „Většinu z nich znám. Doufejme, že zůstanu během kempu zdravý. Loni jsem neodehrál skoro jediný zápas, vynechal jsem celý tréninkový kemp. To by letos mělo být plus.“
Od návratu za moře odehrál Jágr v barvách Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey 200 zápasů základní části, ve kterých nasbíral 156 bodů (59+97). Loni nevynechal v dresu Devils jediné utkání. V létě prodloužil s New Jersey spolupráci o další rok, což prý Jágrovi vyhovuje, nutí ho to dostat ze sebe to nejlepší.
Že nemá smlouvu na víc než jeden rok, ho neznervózňuje. Určitě to neznamená, že musí po příštím ročníku skončit.
„Nepřemýšlím tak,“ řekl český hokejista. „Miluji tuhle hru. Co vám mohu říct, že nevím, jestli to bude můj poslední rok v NHL. Pokud budu zdravý, určitě to nebude můj poslední rok v hokeji. Chci hrát do padesáti, možná víc. Chci ale zůstat v NHL, dokud na to budu mít.“
„Čím déle NHL hrajete, tím větší výzva to pro vás je. Čelíte nejlepším hráčům světa. Takže když jsem dost dobrý pro tuhle soutěž, chci tu hrát. Když ne, půjdu hrát někam jinam. Musíte ale zůstat zdravý, motivovaný a musíte tuhle hru milovat. Proto to dělám,“ uzavřela legenda s číslem 68.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -