- Reklama -

Jaromír Jágr. Oddanějšího hokejistu byste letos v NHL nenašli

- Reklama -

Ve 44 letech byl Jaromír Jágr nejproduktivnějším členem svého mužstva, v dresu Panterů nasbíral v uplynulé sezóně 66 bodů. Stal se zároveň nejstarším hokejistou v ligových dějinách, jenž pokořil šedesátibodovou metu. Z jeho umění těžili kolegové z elitní floridské formace Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau, správný přístup k životu hokejového profesionála se od něho učili také další mladíci Vincent Trocheck, Aaron Ekblad či Nick Bjugstad.
K tomuhle všemu přihlédli sportovní novináři, když českému veteránovi dali v hlasování o Bill Masterton Trophy přednost před Pascalem Dupuisem z Pittsburghu a Matsem Zuccarellem z NY Rangers.
„Jsem poctěn, že jsem Mastertonovu trofej dostal,“ poděkoval na dálku Jágr, který středeční ceremoniál v Las Vegas vynechal kvůli zdravotním problémům svého otce. Cenu za něho převzal výkonný ředitel Panthers Peter Luukko.
„Tuhle trofej si za svoji oddanost hokeji vysloužilo mnoho skvělých hráčů NHL a pro mě je ctí, že můžu být považován za jednoho z nich. Hokej je mojí vášní, která mě každý den motivuje ke hře na co nejvyšší úrovni. Chtěl bych poděkovat svým spoluhráčům, trenérům, celému klubu, novinářům i NHL za toto ocenění,“ vzkázal také kladenský odchovanec.
Jágr si v minulosti chodil pro významnější ceny. V roce 1999 získal nejcennější Hartovu trofej, třikrát byl vybrán jako nejlepší hokejista na základě hlasování ostatních hráčů. Pětkrát je jeho jméno zvěčněno na podstavci pod Art Ross Trophy (vítěz kanadského bodování).
Při hledání nejužitečnějšího hráče ročníku 2015-16 zařadili hlasující Jágra na sedmou příčku. Úspěšnost sezóny v podání českého útočníka dokládá i jeho desáté místo v žebříčku adeptů na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hokejistu. Mezi pravými křídly byl olympijský vítěz z Nagana ohodnocen jako čtvrtý nejlepší.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -