- Reklama -

Jaromír Jágr po příletu do Prahy: Lídrem mužstva musí být Voráček

- Reklama -

Legendární útočník Jaromír Jágr přiletěl ve středu večer do Prahy. Nejslavnější český hokejista se před víkendem připojí k týmu, který se připravuje na domácí mistrovství světa. O tom, zda si v květnu obuje brusle, se ale příliš bavit nechtěl.
„Uvidíme, jaká bude situace. Hlavně nesmíme zapomenout, že spousta hráčů vypadne z prvního kola (ve středu O. Pavelec, J. Tlustý a M. Frolík – pozn. NHLnews). Uvidíme podle toho, kdo přijede, a potom se rozhodneme. Jsme dospělí lidé, takže se nějakým způsobem dokážeme dohodnout,“ prohlásil olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa po přistání na Letišti Václava Havla.
S koučem Vladimírem Růžičkou bude Jágr svou účast na turnaji řešit dnes v Brně.

Loni po MS v Minsku, kde skončila Česká republika celkově čtvrtá, ohlásil Jágr (už poněkolikáté) konec své reprezentační kariéry.  O důvodech možné změny názoru se ale odmítl bavit. „Nemyslím si, že je mojí povinností, abych někomu vysvětloval, proč jsem se tak rozhodl. Nechci si ale jednou něco vyčítat a chci mít čisté svědomí z toho, že jsem udělal maximum. Nebo chci aspoň pomoct někomu, když mě o to požádá,“ řekl třiačtyřicetiletý veterán.
Jaromír Jágr nechyběl na devíti světových šampionátech, z nichž si přivezl celkem čtyři medaile. V letech 2005 (Vídeň) a 2010 (Kolín nad Rýnem) získal s reprezentací zlato, z ročníků 1990 (Bern) a 2011 (Bratislava) si pak domů přivezl bronz.

Na MS 2014 byl Jágr nejproduktivnějším Čechem
Růžička se již dříve zmínil o možnosti, že by se Jágr objevil v jedné formaci se čtyřiačtyřicetiletým Martinem Ručinským, který momentálně bojuje o zisk titulu v české extralize. „To je rozhodnutí trenéra. Dejte mi čas, s Růžou se domluvíme,“ nechtěl se Jágr k případné souhře s litvínovským patriotem blíže vyjadřovat.
Jasno má naopak o úloze Jakuba Voráčka, pátého nejproduktivnějšího hráče sezony NHL. „Ne, že by měl, on musí,“ odpověděl Jágr na otázku, zda by měl být lídrem mužstva právě útočník Flyers.
V přípravě před mistrovstvím světa se Čechům daří. Ze sedmi utkání prohráli jen jediné, naposledy si poradili ve středu s Finskem (4:1). Se stejným soupeřem se svěřenci Vladimíra Růžičky střetnou také v pátek v Brně v rámci poslední prověrky před šampionátem. A brněnští se mají na co těšit. Na ledě by se totiž měla objevit i slavná „68“.


Reportáž redaktora Českého rozhlasu Mirko Vasiće si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -