- Reklama -

Jarret Stoll našel novou práci. Příští sezónu pomůže NY Rangers

- Reklama -

Newyorští Jezdci posilují. Poté, co dokázal vybojovat s Los Angeles dva Stanley Cupy během čtyř let, přesouvá se Jarret Stoll ze západu na východ. Ceněný defenzivní forvard se teď pokusí pomoct s útokem na stříbrný pohár mužstvu NY Rangers.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stoll, jenž byl od 1. července nechráněným volným hráčem, se dohodl s Rangers na nové smlouvě v pondělí. Podmínky nebyly zveřejněny, nicméně dostupné zdroje uvádí, že by mělo jít o jednoletou smlouvu na 800 tisíc dolarů.
„Uvědomuji si, jak skvělá příležitost to je hrát za New York Rangers v Madison Square Garden,“ řekl po podpisu smlouvy Stoll. „Vím, co mohu přinést týmu. Chci Rangers hlavně pomoct.“
Třiatřicetiletý útočník vlastí prsteny za vítězství s Kings v letech 2012 a 2014. Ve druhém vítězném roce porazili Králové ve finále právě Jezdce, Stoll se na jejich demolici podílel gólem a přihrávkou v pěti zápasech. Rodák z Melvillu v Kanadě si zahrál také finále 2006, tehdy jako hráč Edmontonu Oilers, se kterým neuspěl proti Carolině Hurricanes.
Posledních sedm let strávil Stall v Los Angeles, kde nasbíral v uplynulé sezóně šest branek a jedenáct asistencí v 73 utkáních. Na twitteru poděkoval bývalý hokejista Kings celé organizaci, spoluhráčům i managamentu a všechny ujistil, že si bude vzpomínky na Los Angeles opatrovat v paměti navždycky.
Na nové působiště se těší. „Ta parta tam v New Yorku, není pochyb o tom, že byli poslední tři nebo čtyři roky úspěšní. Určitě mají dobrou partu, skvělý trenérský tým, chlapi, kteří si navzájem pomůžou. Takové týmy mám rád,“ řekl Stoll.

„Hodně jsem o nich zjistil, když jsem proti nim hrál ve finále. Bylo to pět zápasů, ale nešlo jen o ně, byla tam prodloužení i dvojitá prodloužení. Měli jsme problém s jejich rychlostí, na což nemůžu zapomenout,“ popisuje hru Jezdců jejich nová posila.
Stoll nasbíral v NHL 140 gólů a 379 bodů v 792 zápasech s Edmontonem a Los Angeles. V play off má 10 gólů a 26 bodů v 93 utkáních. Je také ceněným specialistou na vhazování. Průměrnou úspěšnost během kariéry má 55,1 procent, v žádné sezóně neklesl pod 51 procent.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -