- Reklama -

Jaškin přispěl gólem k jubilejní výhře kouče Hitchcocka. Frolík a Hejda ukončili střelecký půst

- Reklama -

Český hokejista Dmitrij Jaškin (na snímku) skóroval v druhém utkání po sobě a pomohl St. Louis k vítězství 6:3 v Tampě Bay. Ve čtvrtečním programu National Hockey League se gólově prosadili také Michael Frolík a Jan Hejda, jejich týmům to ale k bodům nepomohlo.
Před dvěma dny pomohl Jaškin rozdílovou trefou k těsné výhře Blues 2:1 nad Arizonou, včera se bývalý forvard pražské Slavie prosadil v 5. minutě, kdy v přesilovce zvyšoval vedení hostů na 2:0. Jaškin si na útočné modré čáře převzal nádhernou kolmou přihrávku od Alexandera Steen (1+2) a svůj bleskový výpad zakončil střelou mezi betony Bena Bishopa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepší hráč zápasu, Steen, dokončil utkání s bilancí 1+2, gólem a asistencí podpořili triumf Bluesmanů David Backes a T.J. Oshie. Hlavní kouč St. Louis Ken Hitchcock se po úspěchu Blues na ledě Amalie Arena posunul na čtvrtou pozici mezi trenéry, kteří v NHL dovedli týmy k nejvyššímu počtu vítězství.
Třiašedesátiletý rodák z Edmontonu má aktuálně na kontě 693 výher a v rekordních záznamech se odpoutal od Dicka Irvina. Nejvíc vítězství nasbíral legendární Scotty Bowman (1244), druhý je Al Arbour (782), třetí příčku drží současný trenér Chicaga Joel Quenneville (739).
Autorem čestného úspěchu Winnipegu, který prohrál v Nashvillu 1:3, byl Michael Frolík. Odchovanec kladenského hokeje se gólově prosadil po devítizápasové pauze, během které navíc zaznamenal jen jeden bod za asistenci. V těžkém souboji s nejlepším týmem dosavadního průběhu soutěže si Ondřej Pavelec připsal 23 bezchybných zákroků. První dvě branky inkasoval v oslabení, nedisciplinovanost soupeře trestali Shea Weber (1+2) a Filip Forsberg (1+1), čtvrtou výhru Predátorů v řadě pak jistil James Neal.
Mnohem déle trval střelecký půst Jana Hejdy, jenž skóroval naposledy 18. ledna 2014 na ledě Nashvillu. Další zápis do střelecké listiny připojil až po dlouhých 96 zápasech (včetně play off). Dočkal se ho v 51. minutě, kdy vyrovnal na 3:3. Snažení českého zadáka ale nebylo Avalanche nic platné, zbytek zápasu už patřil pouze hostům, kteří vstřelili tři branky a odvezli si z Denveru výhru 6:3. Největší měrou se o ni zasloužili Kevin Hayes (1+2), Rick Nash a Ryan McDonagh (oba 1+1).
Zajímavý duel byl k vidění v Montrealu, kam včera zavítali hokejisté Edmontonu. I s přispěním jedné asistence Tomáše Plekance vedli Canadiens 2:0 a později ještě i 3:2. Hosté si však dokázali necelých 25 sekund před třetí sirénou vynutit prodloužení. Riskantní hru bez brankáře zužitkoval svou druhou brankou v zápase Ryan Nugent-Hopkins. Nastavení vyšlo lépe Oilers, bonusový bod jim vystřelil Anton Lander.
První gól Christiana Thomase v NHL (odehrál 15 utkání)

Střelecky nejvydařenější utkání má za sebou dvaadvacetiletý talentovaný centr Los Angeles Tyler Toffoli, který prvním hattrickem v kariéře a jednou asistencí přispěl k výhře Kings 5:3 nad Calgary. Především jemu vděčí králové za první výhru nad Flames v letošní sezóně (oba týmy se letos utkaly čtyřikrát). Jeff Carter zaznamenal tři asistence, gólem a přihrávkou se prezentoval Dwight King. Mezi hráči poraženého celku vyčníval Raymond Mason (2+0).
Zvláštní význam měla včerejší výhra NY Islanders 3:2 nad Torontem pro Jaroslava Haláka. Slovenský gólman zneškodnil 32 střel a poprvé v kariéře vychytal třicáté vítězství v jednom ročníku NHL. Největší nebezpečí mu včera hrozilo od krajana Richarda Pánika, který měl prsty v obou gólech Maple Leafs. První gól dal sám, u trefy Trevora Smitha asistoval, dvanácté prohře Listů na ledě soupeře tím ale nezabránil. Za Ostrovany se dvakrát prosadil Anders Lee, na čele tabulky Metropolitní divize se newyorské mužstvo udrželo i díky brance Casey Cizikase.
S jednobodovým odstupem dýchají Ostrovanům na záda hokejisté Pittsburghu, kteří zvítězili v Ottawě 5:4 po samostatných nájezdech. Pens, v jejichž dresu se dvěma zásahy do černého předvedl Sidney Crosby, měli blíž k vítězství už v základní hrací době, v posledních pěti minutách si však nedokázali pohlídat vedení 4:2. V čase 55:51 snížil Mark Stone a třináct sekund později vyrovnal Kyle Turris (1+1). Penaltová loterie měl jen jednoho hrdinu a tím s stal forvard Penguins David Perron.
Anaheim ukončil pětizápasový trip výhrou 2:1 v Raleighu. Kačery dovedl k úspěchu především americký brankář John Gibson. Při svém prvním startu od 30. října zneškodnil 35 střela a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou večera. Recept na něj našel jen Jeff Skinner, který v polovině utkání zužitkoval přesilovku a tím poslal Hurricanes do vedení 1:0. Hosté ale stihli skóre do přestávky otočit, zasloužili se o to Francois Beauchemin a Matt Beleskey (1+1).
Stejným výsledkem zdolala Minnesota hosty ze Sunrise. Do dvoubrankového trháku poslali Divochy Jason Pominville a Zach Parise. Kontaktní gól vsítil momentálně nejlepší kanonýr Floridy Nick Bjugstad (19). Víckrát už si ale Panteři na výtečného gólmana Devana Dubnyka (27/26) nepřišli, takže do letadla směr Dallas nenasedali zrovna v dobré náladě.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -