- Reklama -

Jaškin rozsoudil Ovečkina se Steenem, Hutton vynuloval Penguins

- Reklama -

Alexandr Ovečkin dvě branky a asistence, jeho jmenovec Steen to samé. O hlavních hrdinech duelu mezi Washingtonem a St. Louis nemůže být pochyb, ale aby mohli Bluesmani na soupeřově ledě zvítězit, potřebovali někoho, kdo tuhle rovnováhu naruší. Tím mužem byl Dmitrij Jaškin, jenž v závěru druhé třetiny, kdy měli oba borci na svém kontě po dvou trefách, svým důrazem dostal hosty potřetí do vedení. Po přestávce ho pojistil Vladimir Tarasenko, Karl Alzner už jen korigoval výsledek na 3:4.
Ovečkin hned svým prvním gólem zaokrouhlil svoji letošní bilanci na třicet, čímž se zařadil mezi legendy NHL. Tuhle metu totiž dokázal pokořit v každé ze svých dosavadních deseti sezón, což se před ním povedlo pouze Mikeu Gartnerovi, Wayneu Gretzkymu, Jarimu Kurrimu a Mikeu Bossymu.
V dalším z nedělních zápasů byl za hrdinu pro změnu vládce lapačky. Carter Hutton z Nashvillu použil tuto a ostatní části své výstroje k zastavení 21 pokusů hráčů Pittsburghu a podruhé v kariéře udržel čisté konto. Ostatní Predátoři ale nenechali nic pouze na svém gólmanovi, už po sedmi minutách vedli 2:0 a v dalších třetinách přidali ještě po brance.
Svěřenci Petera Laviolettea tedy zakončí týden jako vedoucí tým soutěže, první příčku také s přehledem drží nováček Filip Forsberg (proti Pens 0+2). Tučňáci v posledních třech svých vystoupeních pouze dvakrát rozvlnili síť.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jen dvakrát se nechali v utkání s Arizonou vyloučit montrealští hráči, jenže Lauri Korpikoski každý z jejich prohřešků potrestal. Když mezitím obránce Oliver Ekman-Larsson překvapil svým nahozením od mantinelu Dustina Tokarskiho, podařilo se Kojotům zneutralizovat dvě branky, které jim během pěti minut vstřelil Alex Galchenyuk.
Při svém prvním plnohodnotném startu se tak dočkal premiérové výhry v NHL mladý kanadský gólman Louis Domingue. V zápase bodovali dva Češi. Na straně poražených si připsal nahrávku Jiří Sekáč, u prvního gólu Arizony asistoval Martin Erat.
Stejně se vedlo také bývalému Kojotovi Radimu Vrbatovi. Jeho současný klub z Vancouveru přivítal na vlastním ledě Minnesotu a choval se jako pozorný hostitel, během 48 minut třikrát dopřál soupeři gólovou radost. Až potom se Canucks vzpamatovali a donutili lovit puky také Devana Dubnyka, v minutovém rozmezí se to podařilo nováčkovi Ronaldsi Keninsovi a z Vrbatovy nahrávky Danielu Sedinovi.
Víc už ale Kosatky nestihly a při závěrečné power play ještě inkasovaly. Za nejlepšího hráče utkání byl označen autor úvodní branky Wild Zach Parise.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -