- Reklama -

Jaškin vstřelil už čtvrtý vítězný gól v sezóně, Hitchcock vyrovnal Irvina

- Reklama -

Návrat Joriho Lehtery do sestavy Blues přinesl efekt v několika oblastech. St. Louis mohlo dát znovu dohromady útok Jadena Schwartze, Vladimira Tarasenka a Joriho Lehtery, za nimi vzniknul útok Dmitrije Jaškina, Paula Stastnyho a Patrika Berglunda. Právě branka českého útočníka s ruskými předky rozhodla úterní zápas s Arizonou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jaškinova teprve sedmá trefa v sezóně byla už čtvrtou vítěznou brankou! To je druhý nejlepší výsledek v týmu, lépe je na tom (5) pouze Tarasenko. V tomto případě byla trefa o to důležitější, že padla za stavu 1:1 a zlomila vývoj utkání. Jelikož už v něm víc gólů nepadlo, radovalo se St. Louis po výsledku 2:1 ze dvou bodů. Jaškin byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Velký moment jednadvacetiletého útočníka přišel ve 32. minutě. Jaškin si šikovně ve vlastním pásmu odrarazil puk o mantinel kolem obránce Keitha Yandlea, protáhl se kolem něj a vyrazil do brejku. Roztažené betony Mikea Smithe mu vytvořily přesně tolik prostoru, aby do nich kotouč bekhendem prostrčil. Zaznamenal tak svou třetí trefu v posledních šesti odehraných duelech.
„Ten hráč jel za mnou, takže jsem si jen snažil krýt puk,“ popisoval svůj okamžik rodák z Omsku. „Neměl jsem ani čas přehodit si ho na forhend, snažil jsem se jen vystřelit a eventuálně vytvořit možnost dorážky pro Berglunda. Puk ale prošel skrz.“

„Mou snahou bylo nechat si tam tělo, abych pokryl kotouč před chlapem, co jel za mnou. Netlačit na to, jen to nahodit na bránu a uvidíme, co se stane. Vlastně jsem ani neviděl, že to prošlo, dokud jsem nezajel za bránu, kde jsem byl docela překvapený,“ dodal talentovaný mladík.
Ještě před Jaškinem padlo na každé straně po jedné brance. Sam Gagner v situaci dva na jednoho v 5. minutě nenahrával a otevřel skóre ranou pod víko. Arizona však vedla jen zhruba deset minut, než vyrovnal po akci T.J. Oshieho z dorážky Alexandr Steen.
Trenér Ken Hitchcock měl dost důvodů ke spokojenosti. Vrátil se mu důležitý hráč, útoky mají zase svou tvář a fungují. „Myslím, že každý viděl, jak moc nám chyběl Lehterä,“ řekl kouč Blues, který 692. výhrou v NHL vyrovnal Dicka Irvina na čtvrtém místě historické tabulky nejúspěšnějších trenérů.

„Má to dva dopady,“ pokračoval. „Lehterä je velkou pomocí pro Tarasenka a Schwartze, Stastnyho lajna chytila tu správnou chemii. Dávají si puk, dovedou ho skvěle kontrolovat. Mají kilogramy i výšku. Jaškin byl dnes ohromující. V sestavě jsme ale měli víc lidí, kteří zahráli výborně.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -