- Reklama -

Jde jim o práci. Fleischmann s Kopeckým musí zabrat

- Reklama -

V prvních dvou letech od svého příchodu do Floridy byl Tomáš Fleischmann nejproduktivnějším hráčem klubu. Loni se trápil, nedokázal nasbírat ani tolik bodů jako v předchozím zkráceném ročníku. Tomáš Kopecký na tom byl podobně, po patnáctibrankové sezóně přišla krize. Teď jde oběma útočníkům vyrůstajícím ještě v bývalé federaci o všechno – bojují o nové smlouvy.
„V minulé sezóně prožili velké zklamání jako tým i jako jednotlivci,“ říká hlavní kouč Gerard Gallant, který převzal taktovku od propuštěného Petera Horacheka. „Skončili předposlední v lize a nikdo z toho nebyl šťastný. Pro kluky je to nová šance, pod novými trenéry. Všichni se chtějí zvednout. Já nekoukám na dřívější čísla. Znám hráče, které tu mám.“
Staré záležitosti hází za hlavu také Fleischmann. „Už jsem skoro zapomněl, co bylo loni. Když se vám nedaří, je náročná každá sezóna, ale jak jsem řekl, já na tu loňskou už zapomněl. Stejně na ní nemůžu nic změnit, tak proč o tom přemýšlet. Jakmile jsem se začal připravovat na další ročník, přestal jsem myslet na minulý,“ tvrdil na začátku kempu v rozhovoru pro Miami Herald.
Kopřivnickému rodákovi dobíhá čtyřletý kontrakt za 18 miliónů dolarů. Podepsal ho jako volný hráč poté, co byl v závěru svého předchozího angažmá ve Washingtonu vyměněn do Colorada za obránce Scotta Hannana. Nebojí se, že se mu něco podobného může stát i v Sunrise?
„Nestarám se o novou smlouvu. O tom by měl přemýšlet můj agent, ne já,“ odtuší Tomáš Fleischmann.
Jeho jmenovec Kopecký má s Pantery také čtyřletou smlouvu, jen o šest miliónů chudší. Pro svůj propad ve statistikách má omluvenku v podobě otřesu mozku, který si odnesl z olympiády po zákroku Slovince Sabahudina Kovačeviče. Sezóna tím pro něho skončila, po dva měsíce měl zakázanou jakoukoliv fyzickou aktivitu. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu (s Detroitem) ale i na těžké životní situaci hledá pozitiva.
„Na tuhle sezónu jsem se vlastně začal připravovat už v dubnu,“ vysvětluje. „Všichni víme, že co jsme předvedli loni, bylo nepřijatelné. Mě osobně to hodně vzalo u srdce a tak jsem se snažil přijít do kempu v co nejlepší formě. Jsem zdravý a věřím, že tenhle rok bude pro nás bude velký. Jsem strašně nabuzený.“
Panteři začali sezónu ve čtvrtek na ledě Tampy Bay, třetího nejúspěšnějšího týmu Východní konference v minulém ročníku. Prohra 2:3 v prodloužení se nechá považovat za solidní výsledek, ale všechno samozřejmě nebylo ideální. Všechny tři branky Lightning padly při přesilových hrách.
Ani jeden z Tomášů nebodoval.
Foto: Icon Sportswire
 
 
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -