- Reklama -

Jde to i bez hráčů z NHL, říká Koukal

- Reklama -

Do Moskvy s sebou trenér Vladimír Vůjtek přivezl jen čtyři hokejisty působící v zámoří. Zraněného Jiřího Sekáče navíc dnes poslal domů dřív, než se útočník Arizony dostal do akce. Odehrát mistrovství světa prakticky bez hráčů z nejprestižnější hokejové ligy ale podle Petra Koukala nemusí být nevýhoda.
„Je tady spousta nováčků, každý se chce ukázat a odvést na ledě maximum. Což může být samozřejmě výhoda, než mít našlapané čtyři lajny z NHL,“ říká majitel zlaté medaile ze šampionátu v roce 2010, kdy byli na soupisce také jen čtyři muži z NHL (brankáři Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec, obránce Michal Rozsíval a útočník Jakub Voráček).
„Každý, kdo se dostal do nároďáku, hraje v klubu většinou první pětku a chodí na přesilovky a klíčové situace. To tady nejde. V tom je naše výhoda, že víme, že tam nemůže být každý,“ dodává Koukal v rozhovoru pro Český rozhlas.
Minimálně jeden hokejista ze zámoří ale klíčovou roli má – kapitán Tomáš Plekanec.
„Myslím, že máme v šatně výbornou partu kluků v čele s Tomášem Plekancem. I když máme nějaký útlum, Pleky si vezme slovo a trošku si to srovná,“ prozrazuje jeden z nováčků, obránce Michal Kempný.

Foto: Chan-Fan / Wikimedia Commons

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -