- Reklama -

Je potřeba mluvit o Dominiku Kubalíkovi

- Reklama -

Fanshop týmu
Chicago porazilo v úterý Ottawu 3:2 po prodloužení, vyhrálo podruhé v řadě a jeho největší hvězdou byl Čech ve své premiérové sezóně NHL.
„Je potřeba více mluvit o Dominiku Kubalíkovi,“ vzdal plzeňskému rodákovi na Twitteru hold věhlasný insider stanice TSN Darren Dreger.
Utkání proti Senators rozhodl v nastaveném čase nádherným sólem kapitán Jonathan Toews a završil tak obrat z 0:2, kousek, který se Jestřábům povedl také 5. ledna proti Red Wings a 29. prosince proti Blue Jackets. Tentokrát byl ale v hlavní roli nováček.
Dominik Kubalík se postaral o obě branky v základní hrací době a z posledních pěti zápasů má na svém kontě už sedm přesných zásahů.
Toewsova lajna s Kubalíkem dělala Senátorům viditelné potíže a ve chvílích, kdy byla na ledě, naprosto ovládla hru.
Toews a Kubalík zaznamenali 11 gólových příležitostí a neumožnili soupeři ani jednu. Prvně jmenovaný zakončil duel se třemi body (1+2), druhý si pak svou 17. a 18. brankou zajistil pozici nejlepšího střelce mezi nováčky v tomto ročníku NHL.


„Jen si dělám svoje a v posledních zápasech jsem měl štěstí,“ řekl Kubalík, který dal dva góly i v předchozím zápase proti Anaheimu.
„Je to proklatě dobrý hráč. Má asi nejlepší střelu z našeho mužstva. V tréninku je velmi těžké ho zastavit. Hodně rychle se učí od ostatních,“ uvedl na Kubalíkovu adresu brankář Robin Lehner.
„Jedná se pro nás o důležité dva body,“ komentoval vítězství hlavní kouč Jeremy Colliton. „Chvíli nám trvalo vyrovnat a výhra v základní hrací době by byla hezká. Ale celkově jsem spokojený a to i navzdory tomu, že jsme ze začátku ztráceli.“
Také lodivod jestřábí lavičky si je přitom dobře vědom zásluh českého forvarda.
„Nabral sebevědomí. Rozumí si s pukem, dobře ho vede v jízdě, sedí mu na čepeli. A to je důležité,“ vychvaloval si Colliton evropskou posilu. „Jsou situace, kdy můžete něco vytvořit pro sebe anebo spoluhráče, jindy zase soupeř není ve správných pozicích. A když vás poslouchá puk, je z toho příležitost. Proto se mu tak daří.“
Kubalík bodoval ve všech šesti utkáních v novém roce (7+3) a je prvním nováčkem Chicaga od roku 1990, který skóroval pětkrát v řadě.


„Dostává se do střeleckých pozic, do šancí a ví, jak se má v takových situacích zachovat. Proto dává tolik gólů. Celkově se zlepšuje. Vytváří nám i šance,“ uvedl Toews k mladému parťákovi.
Další klání mají Blackhawks na programu už ze středy na čtvrtek. Bude opět důvod mluvit o Dominiku Kubalíkovi?

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -