- Reklama -

Je to jen první krok, ale jsem na nás hrdý, říká trenér Rangers k zisku Prezidentovy trofeje

- Reklama -

Nováček Kevin Hayes byl hrdinou duelu, který s definitivní platností přisoudil Prezidentovu trofej newyorským Rangers. Hayes dal gól a na dva nahrál a významně tak pomohl Jezdcům v Prudential Centeru k vítězství nad New Jersey 4:2. Páté vítězství v řadě udělalo z týmu Rangers, který má nyní 111 bodů, „dvě kola“ před koncem nejlepší celek základní části.


Vstupte do světa statistik NHL


„Byl to skvělý rok,“ rozplýval se Hayes. „Od prvního dne to bylo o tom být dost silný mentálně. Měli jsme nějaká zranění, další chlapi museli vystoupit a zraněné nahradit. Jen to ukazuje, že máme široký tým, který byl úspěšný od začátku do konce sezóny.“
„Vyhrát Prezident’s Trophy určitě není snadná věc, jen se podívejte na týmy, které se rvou o holý postup do play off,“ upozornil trenér Alain Vigneault. „Je to výzva a pro náš je to myslím hlavně krok směrem, kterým chceme jít. Jsem velmi hrdý na tuhle partu, nicméně všichni víme, že budeme souzeni podle toho, co odehrajeme v play off. Takže je to jen první krok. Teď je potřeba udělat ten další.“
Mimochodem, Alain Vigneault, který nahradil v trenérském křesle na Manhattanu výbušného Johna Tortorellu, vyhrál Prezidentovu trofej už potřetí v kariéře. Dvakrát se mu to povedlo v předešlém působišti s Vancouverem Canucks, jednou v New Yorku. Scotty Bowman vyhrál stejnou trofej čtyřikrát.
Rangers vyhráli cenu pro nejlepší klub základní části teprve potřetí ve své dlouhé historii. Předešlé dva úspěchy se datují k sezónám 1991-92 a 1993-94. Dvaapadesáti výher dosáhli podruhé, poprvé také v sezóně 1993-94 (112 bodů), kdy došli v play off až ke Stanley Cupu. Letos mohou svůj bodový účet pořád ještě trochu navýšit, mají na to dva poslední zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

„Je to ohromný úspěch,“ řekl Ryan McDonagh. „Jako každý tým jsme museli bojovat s nepřízní osudu, měli jsme zranění, lepší i horší období. Dá se říct, že vyhrát základní část znamená obrovské sebevědomí, velkou sebedůvěru v to, co je tenhle tým schopný dokázat. Potřebujeme, aby každý v týmu věřil v systém a plnil svou roli. Když budeme připraveni, můžeme dokázat velké věci.“
Prudential Center letos rozhodně není nedobytnou tvrzí, Jezdci se ale nebojí na žádném hřišti soupeře. Vyhráli devět z posledních deseti zápasů venku, v deseti z jedenácti bodovali. Jsou nejlepším týmem NHL v počtu vítězství na hřištích soupeřů (27) a počtu získaných bodů (56). Zbylá dvě utkání odehrají Rangers doma v Madison Square Garden, čekají je postupně Ottawa a Washington.
V play off má tým z Manhattanu jistotu, že budou každou sérii v play off začínat doma. Jako nejlepší celek základní části bude mít tuto výhodu i v případné finálové série. Loni si Jezdci finále zahráli, když nestačili po výsledku 1:4 na Los Angeles.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -