- Reklama -

Je to naše rocková hvězda, chválil Ovečkina po Winter Classic Barry Trotz

- Reklama -

Jeden gól už na kontě měl, přesto toužil dát další. Alexandr Ovečkin byl výraznou postavou NHL Winter Classic 2015, které se tentokrát hrálo ve Washingtonu mezi domácími Capitals a hostujícími Chicago Blackhawks. Svěřenci Barryho Trotze porazili soupeře ze západu 3:2.
Ovečkin se zapsal mezi střelce na konci 12. minuty, kdy se pohotově dostal k dorážce střely Mikea Greena. Jeho tým od té chvíle vedl 2:0. Hosté se ale nevzdali a po gólech Patricka Sharpa a Brandona Saada srovnali. O výhře pro domácí rozhodl z přesilovky třináct vteřin před koncem základní hrací doby Troy Brouwer.
Ruský bohatýr měl v úvodu druhé třetiny další šance, když orazítkoval tyčku a horní tyč soupeřovy brány. Když se mu povedlo spolu se spoluhráči v samém závěru rozhodnout utkání pro sebe, slavil opět ve velkém stylu, jak je jeho zvykem.
„Čím větší jeviště, tím výraznější Alex je,“ chválil svého hráče trenér Capitals Barry Trotz. „Alex je jako… rocková hvězda. Má ty schopnosti, jako mají všechny velké hvězdy. Prostě z něj nemůžete spustit oči. I když nepředvádí nic mimořádného, dobrého, špatného, prostě ho chcete sledovat. Přesně to velké hvězdy dělají.“
Podtrženo, sečteno, Ovečkin zakončil zápas se dvěma kanadskými body za gól a přihrávku, čtyřmi hity a třinácti střeleckými pokusy (pouze čtyři z nich ale směřovaly mezi tři tyče)! To je hodně vysoké číslo. „Bude to pro nás všechny doživotní zážitek,“ těšil se ruský útočník. „Jsem si naprosto jistý, že se jednou na tenhle zápas podíváme a užijeme si to.“
Spoluhráči viděli na Ovečkinovi zaujetí od prvního okamžiku, kdy do Nationals Parku dorazili. Užíval si záři reflektorů. „Můžete říct, že byl opravdu nabuzený, že tu je,“ řekl Matt Niskanen. Hodně poskakoval, pro což byl na tak velkém hřišti prostor. Je to dobré, když přijde jeho chvíle.“
Trenér Trotz, který přišel do Washingtonu teprve nedávno, je známý svým důrazem na taktiku a obrannou disciplínu. Neustále tak čelí otázkám, jak s Ovečkinem, který je znám svými útočními choutky, vlastně vychází.
„Spousta lidí ho trhá na kusy, ale kolik opravdových superstar nastřílí tolik gólů? Kolik jich zvedne lidi ze sedaček? Kolik jich hraje tak fyzicky jako Alex? Moc jich nebude,“ odpověděl si Trotz. „A právě to ho dělá jedinečným…“
Ovečkin si rád užívá velké zápasy. Jeho druhé Winter Classic mu dalo dostatek prostoru. „V téhle lize je hodně hráčů, kteří se chtějí předvádět, ale když na ně zamíří reflektor, nejsou tak výrazní. Od Alexe, jako velkého hráče své generace, víte, co dostanete. Víte, že dostanete skvělé představení. Vynikající představení,“ zakončil své hodnocení Trotz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -