- Reklama -

„Je to unikátní hráč a výborný střelec,“ chválí Anthonyho Duclaira generální manažer Coyotes

- Reklama -

Anthony Duclair už se o svou nejbližší hokejovou budoucnost strachovat nemusí, protože zůstane i nadále hráčem Arizony. Kanadský hokejista, jenž byl od začátku července chráněným volným hráčem, se po dvou měsících dohodl s Coyotes na překlenovací smlouvě.
Jedná se o kontrakt, kterým si klub zaváže hokejistovy služby na kratší časový úsek. V tomto konkrétním případě kývl Duclair na nabídku roční smlouvy v hodnotě 1,2 miliónu dolarů. Rodák z Pointe-Claire si tak finančně mírně polepší. V posledním roce svého nováčkovského kontraktu si vydělal 833 tisíc USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to unikátní hráč a výborný střelec. Umí to s pukem a dobře tvoří hru. Jde o to, aby lépe bruslil a stihl se zapojovat do dění, a to už je práce nového trenéra Ricka Toccheta a jeho systému,“ komentoval uzavření nové dohody s Duclairem generální manažer Kojotů John Chayka.
„Pokud dokáže vytvářet na obránce tlak a získávat puky, stráví více času v útočné třetině a s talentovými hráči, které má kolem sebe, může dávat více branek. Musíte být prostě odhodláni pracovat po celé ploše a to je přesně to, k čemu ho bude Tocchet nutit,“ doplnil osmadvacetiletý funkcionář.
Už v juniorském věku se o Duclairovi mluvilo jako o slibném talentu. V QMJHL válel za Quebec Remparts, který tehdy vedl slavný kanadský brankář Patrick Roy. Do NHL jej přivedli zástupci New Yorku Rangers, kteří ho draftovali před čtyřmi lety ve třetím kole z 80. pozice.
Embed from Getty Images
V ročníku 2014-15 odehrál za Jezdce 18 utkání, ve kterých zaznamenal jednu branku a šest přihrávek. Od 1. března 2015 se dvaadvacetiletý křídelník postupně prosazuje do kádru Arizony.
Coyotes získali jeho práva výměnou za Keitha Yandlea, Chrise Summersa a volbu ve 4. kole draftu 2015. Na oplátku jim Rangers přenechali nejen Duclairea, ale i Johna Moorea a dvě volby v draftu (1. kolo v roce 2016 a 2. kolo v roce 2015).
Během dvou sezón oblékl dres mužstva z Glendale 139 utkání, připsal v nich 59 bodů za 25 gólů a 34 asistencí. Loni odehrál 58 utkání za Coyotes (5+10) a 16 zápasů absolvoval v záložním celku Tucson Roadrunners (AHL, 1+7).
„Poslední sezóna se mi moc nepovedla,“ přiznává Duclair. „Byla to dobrá a poučná zkušenost do budoucna. Letos chci ukázat, že mohu hrát na nejvyšší úrovni jako ve své nováčkovské sezóně. Doufám, že za rok podepíšu lepší smlouvu,“ uzavírá odhodlaně.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -