- Reklama -

Jeden z nejlepších brankářů této sezóny prodloužil s Columbusem

- Reklama -

Gólman Joonas Korpisalo podepsal novou dvouletou smlouvu s Columbusem, která mu vynese v průměru 2,8 mil. dolarů ročně.
26letý Fin, který měl v této sezóně bilanci 19-12-5 a úspěšnost 91,1 procenta, se mohl stát v létě chráněným volným hráčem.

Velikonoční nadílka fandům NHL! Klikni si pro slevu

„Joonas měl příležitost odchytat hodně zápasů na úvodu sezóny ještě předtím, než se zranil. A chytal na hvězdné úrovni,“ uvedl generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen. „Je to mladý, talentovaný brankář se skvělou pracovní morálkou a odhodláním uspět.“
Korpisalo zaznamenal v období od 1. listopadu průměr 2,31 inkasovaného gólu, čímž se mezi gólmany s minimálně 25 odchytanými zápasy zařadil do top pětice. Za své výkony byl také nominován do týmu Metropolitní divize pro Utkání hvězd 2020. To však vynechal vinou zranění kolene, které jej vyřadilo i na 25 soutěžních duelů.
Jeho parťák mezi třemi tyčemi Elvis Merzlikins měl za stejné období průměr 2,20 obdržené branky a také on se může stát po sezóně volným hráčem.
Korpisalo byl Columbusem draftován v roce 2012 ve třetím kole. Od té doby naskočil do 127 klání, v nichž kryl 90,8 procenta střel.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -