- Reklama -

Jeden z pěti nejlepších hokejistů historie, ocenili Jágra hráči Philadelphie

- Reklama -

Většina jeho vrstevníků už to dávno zabalila, ale Jaromír Jágr se ani ve dvaačtyřiceti letech nepřestává prohánět po zámořských kluzištích a fanoušci jen nevěřícně sledují, jak ani v tak pokročilém hokejovém věku neztrácí elán a stále dokáže posunovat hranice sportu, který tolik miluje.
Hattrickem proti Philadelphii se Jágr (znovu) nesmazatelně zapsal do dějin NHL, tentokrát jakožto nejstarší hráč v historii zámořské soutěže, který nastřílel tři branky v jediném duelu. Přitom ještě tři roky zpátky sám hájil dres Letců a byl spoluhráčem Jakuba Voráčka, Claudea Girouxe a dalších. A teď jim znovu připomněl, že do důchodu má ještě hodně daleko.
„Jágr patří mezi pětici nejlepších hokejistů historie. Cokoliv udělá, tak je z toho nový rekord. Je smutné, že další z nich si připsal proti nám, nicméně pro mě jako hráče a fanouška současně to byl nevšední zážitek,“ řekl útočník Wayne Simmonds.

„Jágr nastřílel hattrick, správně? Nejstarší v historii? Určitě ho to těší. Ale je škoda, že se mu to povedlo právě proti nám. Z toho už takovou radost nemám,“ řekl Jakub Voráček. Útočník Flyers se stále drží na čele kanadského bodování a může jít ve šlépějích svého slavnějšího krajana, který v letech 1995-2001 vyhrál pětkrát Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL, ještě coby hráč Pittsburghu Penguins.
Třígólovým večerem překonal Jágr letitý rekord Gordieho Howea, kterému se podařil stejný kousek v roce 1969, kdy bylo kanadské legendě jednačtyřicet let. Český útočník se navíc znovu posunul do čela kanadského bodování svého týmu a počet svých gólů za svojí kariéru v NHL navýšil již na číslo 714, takže mu chybí jen čtyři přesné zásahy k překonání Phila Esposita, pátého nejlepšího střelce v dějinách nejvyšší zámořské soutěže.
Svůj bodový účet zase rozšířil na cifru 1780. Kladenskému rodákovi tak schází už jen 18 zápisů k tomu, aby předstihl svého bývalého spoluhráče z Pittsburghu Rona Francise, který je pro změnu čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou, jakého kdy NHL poznala.
„Je to skvělý hráč. Možná není z nejrychlejších, ale ve schopnosti udržet puk na holi se mu vyrovná málokdo. Když jednou získá kotouč, je nesmírně těžké mu ho vzít. Dneska předvedl opravdu fantastický výkon,“ řekl Vincent Lecavalier.
„Hrajete proti němu, snažíte se ho ze všech sil zastavit, ale…už tolik let patří k nejlepším hokejistům světa a jeho pracovní morálka a oddanost hokeji z něho dělají skutečnou ikonu tohoto sportu,“ dodal kanadský forvard.
Pro jeho tým to byla pátá porážka v řadě a i díky včerejšímu triumfu New Jersey jsou teď obě mužstva shodně na 35 bodech. Flyers ale nadále zůstávají před svými rivaly, protože mají na svém kontě méně odehraných zápasů. Ďáblům patří 14. místo ve Východní konferenci a aby mohli pomýšlet na play off, 68čka by se musela ještě nejednou takto zaskvět.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -