- Reklama -

Jeden z posledních pravých drsňáků končí svou kariéru v NHL

- Reklama -

Fanshop týmu
Zamávejte na rozloučenou skutečnému bojovníkovi. Útočník Ducks Jared Boll se po jedenácti sezónách v National Hockey League rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Zprávu přinesl Aaron Portzline z portálu The Athletic.
Dvaatřicetiletý Boll, který odehrál devět ročníků za Columbus a dva za Anaheim, naskočil v NHL do 579 duelů, v nichž nasbíral 1 298 trestných minut. Mnoho z nich přitom přišlo po jeho bitkařských vystoupeních, kterými se zapsal do paměti fanoušků.
Přestože trávil mnoho času na „lavičce hanby“, dokázal celkem posbírat 28 gólů a 38 asistencí.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Důvody odchodu do hokejové penze byly problémy se zády, jež si na konci uplynulé sezóny vyžádaly operaci, a také zjištění, že Bollova manželka očekává jejich první dítě.
„Jsem pyšný na to, jak jsem hrál, a na celou svou kariéru,“ svěřil se Boll. „Myslím, že jsem tomu odevzdal vše, co jsem mohl.“
Rodák ze Charlotte se loučí s velkou soutěží i s jedním primátem – žádný jiný Modrokabátník neshromáždil tolik trestných minut jako on. V počtu odehraných zápasů mu pak v klubových kronikách patří čtvrté místo.
„Hrát za Blue Jackets mě nesmírně bavilo, i pro tamní fanoušky,“ dodal Boll. „Na způsob, jakým mě město přijalo a přivítalo jako mladého hokejistu, nikdy nezapomenu.“
Jared Boll vs. Ryan Reaves, leden 2017:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -