- Reklama -

Jedna vlaštovka jaro nedělá. Devils bez bodů i bez gólů

- Reklama -

V pátek večer se radovali z prvního vítězství po pěti zápasech a doufali, že vše se v dobré obrací. O den později dopadli Devils tvrdě na dno. V domácím utkání s Washingtonem nejenže nevyhráli, ale navíc ani nedokázali překonat Bradena Holtbyho.
„Pokud se chcete posunout tabulkou, musíte se pořádně rozeběhnout, udělat nějakou šňůru. My s tím máme už sezónu a půl problém,“ posteskne si gólman Cory Schneider. „Můžeme znovu mluvit o tom, co chceme dokázat, ale je potřeba to předvést na ledě.“
Brzy po začátku vychytal Holtby Martina Havláta. Dvakrát se marně snažil poslat kotouč do sítě Jaromír Jágr, Marku Židlickému napočítali stejný počet pokusů. Patrik Eliáš se ke střele mezi tyče nedostal vůbec, takže ani nepřekvapí, že brankáři Capitals stačilo k dosažení třináctého shutoutu v kariéře pouhých 21 zákroků.
„Přesně takhle jsme si přáli hrát po celou sezónu, jenže teprve teď se nám daří je předvádět pravidelně. Využíváme jako výhody naší rychlosti a fyzické převahy. Není moc týmů, které se v tom s námi mohou měřit. Víme, že to jsou naše silné stránky,“ staví Holtby před osobní úspěch výkony celého mužstva.
Dvěma brankami se na výhře 4:0 podílel Nicklas Bäckström, asistence navrch ho ligovými statistikami posunula už do elitní desítky. Alexandr Ovečkin vstřelil patnáctý gól v sezóně, což ho mezi zakončovateli staví na úroveň sedmého Jevgenije Malkina z Pittsburghu.
Když už jsme ale o pár odstavců dříve rozpitvávali výkony českých hráčů, pojďme rychle nahlédnout do jejich statistik. Ne ovšem těch kladných, nýbrž do hodnocení pobytu na ledě. Není to příjemný pohled. Eliáš si včera dvěma zápornými body pohoršil na -16, což je sedmý nejhorší výsledek mezi všemi hráči NHL. Ve spodní čtyřicítce jsou i oba jeho kolegové z útoku (Jágr -11, Havlát -10).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -