- Reklama -

Jednou nahoře, jednou dole. Králové hledají zlatou střední cestu

- Reklama -

Dlouho to vypadalo na spokojené svátky, než jim Plameny sežehly vánoční stromeček. Asi tak by se dalo popsat úterní domácí utkání Králů z LA. Ještě na konci 38. minuty vedli pohodlným rozdílem 3:0, ale jak rychle nabyli, tak rychle pozbyli. Nejdříve jim srazil úsměv na rtech útočník Calgary Johnny Gaudreau, který si připsal premiérový hattrick v NHL, a v prodloužení domácí tým definitivně dorazil kapitán hostí Mark Giordano.
Tento zápas tak nějak dokumentuje situaci, ve které se Králové v poslední době nacházejí. Výhry střídají prohry, fascinující comebacky se prolínají s totálními propadáky. Jen považte. 16. prosince odehráli Králové zápas proti St. Louis – vedli 2:0, prohráli 2:5. O dva dny později přišla odveta s naprosto opačným průběhem – LA prohrávalo už 0:3, nakonec zvítězilo 6:4. No a čtyři dny na to přišel vzpomínaný duel s Calgary.

Tři výhry po sobě si americký klub naposledy připsal v rozmezí 15. až 20. listopadu. Od té doby je to z jeho výsledky jako na houpačce, nemluvě o tom, že LA Kings provázejí trvalé nezdary na kluzištích soupeřů. Letos dokázali vyhrát jen čtyři ze 16 utkání, odehraných mimo jejich domovský stánek Staples Center.
„Musíme najít cestu k tomu, jak předvádět stabilní a vyrovnané výkony. Stačí se podívat na poslední zápas proti Flames – jakmile jsme vedli 3:0, sundali jsme nohu z plynu. Našemu loňskému „já“ by se něco podobného nestalo. Tehdy bychom přidali čtvrtý gól a bylo by hotovo,“ řekl asistent generálního manažer Rob Blake.
Minimálně útočné formace dostaly nový impuls díky návratu slovenského útočníka Mariána Gáboríka, který se v pěti zápasech trefil hned sedmkrát. „Našim nejlepším útočníkům se začíná dařit a díky návratu Gáboríka se snad konečně ustálí složení našich ofenzivních formací,“ řekl Blake.
Podobnou stabilizací by potřebovala projít i defenzíva klubu. Obránce Drew Doughty, hlavní vůdce zadních řad Králů, prožil trochu pomalejší start do sezóny, na čemž se podepsalo zranění, které utrpěl ještě průběhu tréninkového kempu (byť ho nepřipravilo o žádný soutěžní zápas).
V průběhu předsezónní přípravy vypadl ze hry i jeho kolega z obranné dvojice Jake Muzzin, jenž přišel o první tři týdny letošního ročníku. Zaskočil za něj nový muž v sestavě Králů Brayden McNabb.
Zdravotní problémy se nevyhnuly ani veteránovi a specialistovi na oslabení v jedné osobě, zadákovi Robynu Regehrovi. Už v průběhu listopadu přišel o tři zápasy a momentálně figuruje na listině zraněných hráčů. Na vině je zlomený prst, kvůli kterému bude chybět svému týmu ještě dva až tři týdny.
No a pak je tu ještě obránce Slava Voynov, který letos odehrál jen šest zápasů. Kvůli obvinění z domácího násilí a probíhajícímu soudnímu procesu byl ruský bek suspendován vedením ligy na dobu neurčitou.

Asi nejméně trápí tyto mezery v defenzívě Kings zmiňovaného Braydona McNabba. Třiadvacetiletý Kanaďan přišel do Los Angeles na začátku března letošního roku v rámci výměny z Buffalem. Po sezóně pak podepsal s Kings nový dvouletý kontrakt a zatím si nemá nač stěžovat. Je jedním z devíti hráčů amerického klubu, který nevynechal jediné utkání letošní sezóny. Přitom do té doby nasbíral v NHL jen 37 startů, všechny v dresu Sabres.
„Je to pro něj výtečná možnost, jak nás může přesvědčit o svých schopnostech. Díky hromadě odehraných minut pomáhá vyztužit naší obrannou základnu. Samozřejmě v ideálním případě, kdybychom měli k dispozici všechny tyto hráče – Voynov, Regehr, Greene, Doughty, Muzzin – na ledě by asi nedostával tolik příležitostí. Nicméně jeho výkony nás zaujaly a myslíme si, že v budoucnu pro nás bude velmi platným hráčem,“ řekl Blake.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -