- Reklama -

Ještě jeden rok a po něm možná další, přeje si Shane Doan

- Reklama -

Svěží, odpočatý, připravený na novou sezónu. Shane Doan je zpátky v Arizoně a před novináři dal rád najevo znovuzískanou chuť do hokeje. Osmatřicetiletý kapitán by měl opět patřit ke klíčovým osobnostem Coyotes, s nimiž má ještě na rok smlouvu.
„Někdy můžete snadno zapadnout do negativních myšlenek a soustředit se na špatné věci,“ řekl kapitán Kojotů ve středu. „Cítím se znovu dobře. Jsem optimistický.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Když katastrofální sezóna 2014-15 dospěla ke svému konci, byla budoucnost kapitána Doana i trenéra Davea Tippetta nejistá, neboť ani jeden nevěděli, jak dopadne řešení vlastnických problémů, řešili se potíže s halou, nejistá byla podpora města.
Arizonští Kojoti tak nezískali na trhu volných hráčů nikoho z těch, na které si dělali zálusk. Volné hráče nelákalo jít do klubu, který řešil jeden problém za druhým. Nakonec se vrátil Doanův kamarád Antoine Vermette, klub prodloužil spolupráci se Zbyňkem Michálkem, podepsal útočníky Brada Richardsona a Stevea Downieho, výměnou získal obránce Nicklase Grossmana.
„Udělali jsme v létě hodně hráčů. Všichni by měli být legitimními, opravdu dobrými hráči NHL,“ věří Doan. „Teď je úkolem každého z nás nastavit se do pozice, kdy se začnou věci měnit k lepšímu.“
„Musíme se vrátit ke staré mentalitě. Potřebujeme mladé hráče, aby pokročili, potřebujeme i starší hráče, aby zabrali. Když se podíváte třeba na Calgary, jak se zvedli, dává vám to naději,“ hledá příklad hodný následování kapitán Arizony.

Za sebe Doan dodal, že nemá v úmyslu rušit no-movement klauzuli ve své smlouvě a žádat během posledního roku smlouvy výměnu jinam. Naopak věří, že bude hrát hokej ještě po této sezóně. „Rád bych měl dobrý rok. Když cítím, že můžu týmu pomoct a oni mě stále chtějí, můžeme se od toho odrazit.“
Přípravný kemp začne zhruba za čtyři týdny, přesto je už teď nutné pořádně trénovat. „Nebude to pro nás jednoduché. Západ je našlapaný, vypadá to, že každý posílil. Jak stárnete a získáváte zkušenosti, lépe rozumíte tomu, co se děje, ale stát se může cokoli,“ uzavírá své letní úvahy před dalším ročníkem Doan.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -