- Reklama -

Ještě jedna šance pro Neuvirtha

- Reklama -

Brankář Michal Neuvirth svůj boj o místo v NHL nevzdal. 31letý Čech v rozhovoru pro deník Sport přiznal, že se dohodl na zkušebním kontraktu s Torontem. Za minulé dva ročníky přitom odchytal ve Philadelphii pouze 30 duelů.
„Byl jsem překvapený, kolik týmů se o mě zajímalo. Ale když se ozvalo Toronto, všechny ostatní jsem pustil z hlavy. Hrát za něj by byla čest,“ řekl Neuvirth po pondělním tréninku v Praze, kde brázdí ledy se Spartou.

Pro častá zranění a zdravotní problémy se přitom po poslední sezóně mluvilo o konci zámořské kariéry. Rodák z Ústí nad Labem si však stále věří.
„Teď mám natrénováno a cítím se dobře. Věřím, že se do prvního týmu Toronta dostanu,“ neskrýval před českými novináři svou odhodlanost.
O KHL, sběrně neúspěšných z National Hockey League, podle svých slov vůbec nepřemýšlel. „Tam bych nešel. Evropa mě zajímala, třeba Sparta, nebo bylo ve hře pár klubů ze Švýcarska. Jakmile se ale ozvala NHL, Evropa pro mě padla. A KHL nemám zapotřebí. Třináct let jsem byl v Americe, nacestoval jsem se dost. Takže abych chodil do Ruska pro nějaké velké peníze? V tom jsem smysl neviděl,“ uvedl Neuvirth.
34. muž draftu 2006 má na svém kontě celkem 257 zápasů NHL, které nasbíral v dresech Washingtonu, Buffala, Islanders a Philadelphie. Jeho průměrná úspěšnost zákroků je 91 procent.
Maple Leafs mají aktuálně z brankářů pod smlouvou Frederika Andersena, Michaela Hutchinsona a Garreta Sparkse.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -