- Reklama -

Ještě nekončíme. V Bostonu se stále porozhlížejí po případných posilách

- Reklama -

Ať už si o dosavadní práci Dona Sweeneyho myslíte cokoliv, jedno se mu upřít nedá – generální manažer Bostonu se rozhodně nebojí radikálních změn. Ve své funkci je teprve tři měsíce, přesto už dokázal řádně zamíchat základní sestavou svého týmu.
Rozloučil se s útočníkem Milanem Lucicem a obráncem Dougiem Hamiltonem, ve svém klubu naopak přivítal nově příchozí forvardy Jimmyho Hayese a Matta Beleskeyho. Se Sweeneyho posvěcením změnilo v rámci výměn klubovou příslušnost celkem osm hokejistů a sedm výběrů v draftech.
Že by to stačilo? Nikoliv. Manažer Bruins se stále porozhlíží po možnostech, jak posílit základní sestavu svého týmu. Není tak vyloučeno, že se v příštích týdnech cizinecká legie Medvědů rozroste o dalšího hráče.
„Volný trh stále nabízí velmi zajímavá jména. Komunikujeme s agenty hráčů a zvažujeme naše další kroky. Prozatím jsme spokojeni se změnami, které jsme v minulých týdnech provedli. To ale neznamená, že bychom definitivně rezignovali na hledání dalších posil,“ řekl Sweeney.
Manažer Bostonu sice blíže nespecifikoval, jaký post by měl nově příchozí hráč zastávat, při pohledu na soupisku amerického celku je však pravděpodobné, že Bruins se porozhlíží zejména po kvalitním obránci. V této souvislosti se nejčastěji zmiňuje jméno Cody Franson. Sedmadvacetiletý Kanaďan, který v letošní sezóně hájil barvy Toronta a Nashvillu, je i tři týdny po otevření volného trhu poměrně nečekaně stále k dispozici případným zájemcům.

„Všechny kluby v této soutěži se snaží sestavit nejlepší možné mužstvo. My máme k dispozici několik talentovaných mladých hráčů, nicméně vsadit všechny karty na ně se může ukázat jako velmi ošidné řešení, protože nikdy nevíte, kolik času budou potřebovat, aby se v NHL naplno adaptovali. Proto jednáme hned s několika volnými hráči. Pokud budeme mít pocit, že daný hokejista by našemu týmu prospěl jak po hokejové, tak finanční stránce, pak není vyloučeno, že se s ním dohodneme na smlouvě,“ vysvětloval Sweeney.
„Na druhou stranu musíte dát mladým hráčům ve vašem týmu šanci se předvést a zároveň jim ukázat, že mají vaši plnou důvěru. I to patří k hokeji – trochu toho neznámého. Každý trenér by nejraději koučoval partu hvězdných hokejistů. Ale tak to prostě nefunguje,“ dodal manažer Medvědů.
Trh s volnými agenty je velmi zrádná záležitost. Některé týmy naleznou přesně to, co dlouhé měsíce marně hledaly, jiné pro změnu to, čeho se pak dlouhá léta nemohou zbavit. Jedno je ale jisté – jen na volných hráčích ještě nikdo vítězné mužstvo nepostavil.
„Můžete mít plány, jaké chcete, ale dokud s daným hráčem nezasednete k jednacímu stolu, nemáte zaručeno vůbec nic. Teprve až se obě strany dohodnou na ideálních podmínkách vzájemné spolupráce, můžete si odškrtnout další splněnou položku na vašem seznamu,“ řekl Sweeney.
„Museli jsme po skončení letošní sezóny udělat nějaké změny v kádru? Bezpochyby. Přišli jsme o tři velmi kvalitní hokejisty, já však věřím, že jsme za ně získali odpovídající náhradu,“ dodal osmačtyřicetiletý Kanaďan.
Foto/Photo by: Matthew Reid

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -