- Reklama -

Jestli Ryan Malone vydrží, může se stát silnou zbraní Rangers

- Reklama -

O týmu Rangers mluví Ryan Malone pořád tak, jako by stále nebyl jeho součástí. Ale pokud prý bude hrát dál tak, jako začal v přípravě, mohlo by to slušně klapat. V prvním pondělním přípravném zápase proti New Jersey dal gól a dal najevo, že pořád dovede předvést svoji sílu i talent a být platnou posilou. Teď se potřebuje vrátit do budoucnosti. Oprášit zašlou slávu a dokázat, že může být ve 34 letech pořád platný.
„V tomhle týmu se najde plno dobrých hráčů. Když se na něj podíváte, tak všechny čtyři lajny jsou slušně nabité. Každá z nich jiným způsobem vypovídá o tom, jakou Rangers mají kvalitu,“ řekl Malone. Finalisté Stanley Cupu si přitom pořídili důrazné levé křídlo celkem lacino a bez velkého rizika. Rodák z Pittsburghu, za který hrával i jeho otec Greg Malone, patřil předchozích šest sezon Tampě. Pronásledovala ho však zranění a vůbec mu nepomohl ani dubnový průšvih, kdy u něj v autě někdy nad ránem dopravní policie při namátkové kontrole vyštrachala 1,3 gramu kokainu.
Z vazby byl propuštěn na kauci, soud ho později neshledal vinným, ale malér se s ním od té doby tak trochu táhne. Do play off, kde Tampa vypadla v prvním kole proti Montreal Canadiens už ve čtyřech zápasech, Malone nezasáhl. V Lighting ho pak vyplatili ze smlouvy, jíž zatížil klubový rozpočet částkou 4,5 milionu dolarů a ze které mu zbýval ještě rok. V souladu s pravidly NHL dostal dvě třetiny, což byl pořád slušný balík. Jenže najednou se ocitl na dlažbě. V Rangers vzal dvoucestný kontrakt na jednu sezonu za 700 tisíc dolarů.
Pokud se neosvědčí, můžou ho z New Yorku poslat s klidem na farmu do AHL. Malone by však na Manhattanu určitě rád oprášil svou pověst tvrďáka, převáděl odvážný hokej, se kterým slavil úspěch hlavně během působení v Pittsburghu v letech 2005 až 2008. „Byl to jeho první zápas po dlouhé době,“ prohlásil Alain Vigneault, kouč Rangers. „Odvedl spoustu dobré práce na přesilovkách, myslím, když to vezmu celkově, udělal krok správným směrem,“ dodal.
Stříbrný medailista z olympiády ve Vancouveru 2010 a držitel bronzu z mistrovství světa v Praze 2004 byl vždycky nejplatnější v prostoru před brankou. Někoho takového na Manhattanu nutně potřebují. Hráče, co se nebojí a dovede uplatnit svoje fyzické předpoklady, nacpe se na brankoviště a neodradí ho sem tam nějaká ta rána nebo seknutí, hodně snese a sám umí rozdávat. Bourák, jenž zvládá hru na hraně tvrdosti, na prahu bolesti.
Malone má na fyzický hokej figuru, dostatek vůle a jak sám připomíná, v takovém hokeji se vždycky cítil jak doma. K tomu pětkrát nastřílel za sezonu aspoň 20 gólů. „Tohle určitě pomáhá,“ pravil. „Ale už dávno jsem se naučil, že se nedá měřit jen podle bodů. Člověk musí taky bránit, napadat, bojovat o puky, tvořit hru, starat se o všechny ty důležité maličkosti, které ke hře patří,“ líčil Malone.
V Rangers začal dobře, ačkoli jeden zápas ještě podzim nedělá a místo v týmu pro říjnové zahájení ostré sezony NHL mu ještě nezajistí. Ale pomoct může. O Malonem se zase mluví, a pokud neustane a bude takhle pokračovat dál, může se pro tým stát velmi silnou zbraní. „Všechno zaznamenáváme a vyhodnocujeme. Zatím jsme na začátku, ale máme z čeho vycházet,“ uzavřel trenér Vigneault.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -