- Reklama -

Jestřáb Teplý napodruhé nevzlétnul. Hraje se mi proti nim špatně, povzdechl si

- Reklama -

V jeho výkonu se zrcadlí i představení českého výběru v úvodních dvou duelech na mistrovství světa juniorů. Zatímco proti Rusku se Michal Teplý blýskl třemi asistencemi, v duelu s Němci nezaznamenal ani bod. Přesto se snažil a bojoval.
18letý forvard, jehož letos ve čtvrtém kole draftovali Chicago Blackhawks, zažívá přelomový ročník. Kromě první účasti na „dvacítkách“, se usadil i v sestavě Winnipegu Ice ve WHL.
Ztracené utkání s Němci v poměru 3:4 jej ale očividně hodně zasáhlo.

Proti Rusku jsi, Michale, zaznamenal tři body, tentokrát jsi ale vyšel naprázdno. V čem byl pro tebe osobně v tomto zápase největší rozdíl?
Začali jsme hodně špatně, když jsme už asi po pěti sekundách šli do oslabení a dostali gól. Za chvíli to bylo 2:0, takže pro nás hodně těžký start. A i když jsme měli hodně přesilovek, tak to nešlo.
My osobně se navíc proti Švýcarsku a Německu hraje špatně.
V utkání jsi měl několik pěkných příležitostí, ale gólman Hane tě pokaždé zastavil. Byl podle tebe jedním z klíčů k německému vítězství?
Dostal méně gólu než my, takže očividně dobrý byl. Nejsem si ale jistý, že jsme měli vyloženě hezké šance. Moc nás k němu ani nepouštěli a už si to hlídali ve středním pásmu. Bylo to těžké, ale je to naše chyba.
Ve tvé první zámořské sezóně se ti bodově daří. Dá se říct, že ti tamní styl hokeje sednul?
Musel jsem se přizpůsobit menšímu hřišti. Hraje se tam do těla. Vadilo to ale jenom asi prvních pět zápasů. Pak už to bylo fajn a cítil jsem se dobře.
(Michal má na svém kontě po 29 utkáních 30 bodů – pozn. NHLnews).
Sleduješ výsledky Blackhawks?
Jen občas a obzvláště na turnaji to moc nesleduju. V sezóně jen trochu a moc se jim nedaří. Tady na to není čas.
A je hráč ze současné sestavy Chicaga, jehož styl hry ti imponuje?
Tak samozřejmě výborný hráč je Patrick Kane a mně se líbí i Dominik Kubalík. Ten je tam první rok a už střílí góly. Podle mě tam dobře zapadl. Ještě se mi líbí DeBrincat.
Moc je ale fakt nesleduju. Nemám ani přehled o tom, jakým systémem hrají.
Než tě draftovali, patřili Hawks mezi tvé oblíbené týmy?
Ani moc ne (úsměv). Já jsem měl rád vždycky Minnesotu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -