- Reklama -

Jets pokazili oslavu 1000. bodu Mariána Hossy v NHL

- Reklama -

Nedělní zápas v chicagské aréně United Centre mezi Blackhawks a Winnipegem odstartoval slavnostní ceremoniál, při kterém Marián Hossa dostal ocenění za 1000. bod v základní části National Hockey League.
Významného milníku dosáhl útočník Blackhawks už minulý čtvrtek v Ottawě, kde gólem a asistencí pomohl svému týmu k vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Hossa se tak stal 80. hráčem v historii NHL a teprve druhým Slovákem, jemuž se něco takového podařilo.
Pětatřicetiletý rodák ze Staré Ľubovni naskočil do nejprestižnější hokejové soutěže světa v sezóně 1997-98 a prvních sedm let oblékal právě dres ottawských Senátorů. „Je to velká čest být mezi tolika skvělými hráči. A dostal jsem se mezi ně zrovna tam, kde jsem začínal zámořskou kariéru v NHL, takže už to nemůže být lepší,“ uvedl Hossa před pár dny.
Za necelých 17 sezón Hossa posbíral v 1102 zápasech dohromady 466 gólů a 534 přihrávek. Lépe si vede pouze Peter Štastný, který odehrál v NHL 977 utkání a na konto si připsal 1239 bodů za 450 branek a 789 přihrávek.
„Byl to výjimečný moment. Blackhawks je prvotřídní organizace. Navždy budu na tento moment vzpomínat,“ uvedl Hossa, jenž včera v Chicagu přišel na led společně s manželkou a dvěma malými dcerkami. Pro Hossu a a jeho spoluhráče to ale nakonec nebyl dokonalý večer. Blachawks podlehli Tryskáčům 0:1, autorem vítězné trefy byl Michael Frolík.
Foto: Icon Sportswire
Video promítané během první třetiny:

Slavnostní ceremoniál:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -