- Reklama -

Jevgenij Malkin: Věřím, že play off uděláme

- Reklama -

V tabulce Východní konference jsou pořád mimo postupovou osmičku, v posledních dnech jdou ale jejich výkony nahoru. Jevgenij Malkin to ví, a proto sebevědomě prohlašuje, že také letos věří v postupu Penguins do vyřazovacích bojů. Byl by to desátý postup Pittsburghu v řadě do play off.
„Začínáme si věřit, jako bychom dokázali vyhrát každý zápas,“ řekl Malkin před několika dny k výkonům Pens. „Máme skvělý tým. Začínáme hrát lépe. Věřím, že play off uděláme.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Penguins jsou v pondělí devátí, dva body za osmým New Jersey. Mají ale proti Ďáblům dva zápasy k dobru. Když se podíváme do divizí, je Pittsburgh v Metropolitní divizi pátý, na třetí Ostrovany z New Yorku mají ztrátu jen tří bodů. Islanders mají zápas k dobru.
Z posledních čtyř utkání vyhráli Pens tři. Dlouho se jim nedařilo vyhrát dva zápasy v řadě, od 21. a 26. listopadu, kdy zvítězili nad Columbusem a Minnesotou, klopýtali, znovu opakovaně zabrali až teď. Ve čtvrtek přehráli 4:3 Philadelphii, v sobotu 5:4 Vancouver.
Hvězdou sobotního duelu byl jednoznačně ruský kanonýr, který zaznamenal hattrick. Malkin tým táhne, s 23 góly a 47 body je nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Penguins. Chvilku to trvalo, ale Malkin už se škrábe i mezi nejproduktivnější hráče celé soutěže, v tuto chvíli je v kanadském bodování osmý.
„Zatím v play off nejsme a tak chápeme, že každý bod je důležitý,“ říká ruský střelec. „Naše rivalita s Philadelphii je dobře vždycky ohromná, je jedno jestli hrajeme u nás nebo u nich. Prvních dvacet minut nás tlačili, ale dokázali jsme se vrátit do utkání,“ řekl ke čtvrtečnímu duelu.

Ještě větší radost měl z prvního hattricku od dubna 2014, který nastřílel v sobotu Vancouveru. „Něco takového se vám nepodaří každý den, takže je to dobré. Byl to pro mě dobrý den. Děkuji spoluhráčům. Dneska odvedli dobrou práci. Hlavně druhý gól byl šťastný. Byl to pro mě šťastný den,“ řekl Malkin.
Změnu k lepšímu nejspíš znamená také nový trenér. Pittsburgh sice pod Mikem Sullivanem nezačal dobře, když prohrál první čtyři utkání, pak se ale začal zvedat. „Přišel do týmu a přinesl víc energie a emocí,“ popisuje nového kouče Malkin.
„Je to emotivní chlap. Je to pro nás dobré. S Philadelphií jsme prohrávali 0:2 po první třetině a on přišel do kabiny a zatlačil na nás, ukázal emoce a my je přenesli do zápasu. Je to dobré pro tým.“
Slova chvály má také trenér pro Malkina. „Myslím, že je jedním z našich nejvyrovnanějších hráčů. Je hrozbou každou noc. Vygeneruje pro svůj útok tunu šancí. Je důležitou částí našeho týmu,“ řekl na adresu ruského forvarda Sullivan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -