- Reklama -

Jevgenij Nabokov dostal práci v San Jose

- Reklama -

Žraloci ze San Jose se chystají na novou sezónu, v níž by chtěli hrát důstojnější roli než v té minulé. To mají kalifornskému klubu pomoci zajistit mimo jiné Peter DeBoer, který se stal novým hlavním koučem Sharks, a svou troškou do mlýna by měl přispět i Jevgenij Nabokov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bývalá velká opora brankoviště San Jose přijala nabídku vedení klubu být trenérem, který bude mít na starost rozvoj brankářů. V organizaci Sharks bude rodák z kazašského Usť-Kamenogorsku zastávat i funkci skauta se speciálním zaměřením.
Hlavní náplní práce čtyřicetiletého Nabokova v týmu San Jose Sharks je starost o mladé gólmany. Někdejší úspěšný ruský reprezentant (mistr světa z roku 2008) bude dohlížet na další rozvoj jejich šikovnosti a techniky chytání.

„Jeho kariéra hovoří sama za sebe. ‚Nabby‘ je bez diskuze jeden z nejlepších a nejoblíbenějších hráčů v historii našeho klubu,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Doug Wilson.
„Jevgenij bude mít obrovský vliv na další vývoj našich nadějných gólmanů. Je to skvělý hokejista a úžasný člověk. U každého má velký respekt,“ dodal osmapadesátiletý rodák z Ottawy.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Žraloci draftovali Nabokova v roce 1994 až v devátém kole z 219. místa. Ve své první kompletní sezóně v NHL 2000-01 dostal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. V roce 2008 byl finalistou Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana, vybrali ho do prvního All-Star týmu a zahrál si v Utkání hvězd NHL. Ve stejné sezóně obsadil sedmé místo mezi uchazeči o Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže.
V letech 2011-14 hájil barvy NY Islanders. Loňský ročník sice odstartoval v dresu Tampy Bay, ale aktivní kariéru ukončil jako hráč San Jose 11. února 2015. Žraloci ho získali teprve dva dny předtím po dohodě se zástupci Lightning. Nabokov strávil v San Jose deset ze čtrnácti zámořských sezón a drží většinu klubových brankářských rekordů, včetně nejvíce vítězství (293), nul (50) a odchytaných zápasů (563).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -