- Reklama -

Jezdci jsou znovu na koni

- Reklama -

A zpátky na vítězné stezce. Jezdci oslavili příchod nového roku triumfem na ledě Floridy Panthers, když si z haly BB&T Center odvezli dva body za výhru 5:2. Potvrdili tak své dominantní postavení nejlepšího týmu NHL za poslední tři týdny.
Počínaje 8. prosincem si Rangers připsali devět vítězství v deseti odehraných duelech. Hořkost porážky poznali jen na ledě Dallasu, když je Stars udolali těsným rozdílem 3:2. Ale v záplavě bodových hodů je toto malé klopýtnutí určitě trápit nemusí. Svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta konečně nalezli ztracenou jiskru a dávají všem na vědomí, že trůn pro nejlepší tým Východní konference, na kterém loni usedli, nehodlají opustit bez boje.
„Konečně hrajeme tak, jak jsme chtěli a jak nám to vyhovuje. Je krásné oslavit příchod nového roku vítězstvím,“ řekl kapitán týmu Ryan McDonagh. Právě jeho přesilovková trefa (viz. video pod článkem), kterou dokonale uzemnil brankáře Ala Montoyu, nakonec rozhodla střetnutí s Pantery. Aby té chvály nebylo málo, pro Jezdce to bylo jubilejní 20. vítězství v letošním ročníku.
„Rychle jsme dostávali kotouč z našeho obranného pásma. Díky tomu máte dost energie na útočné výpady,“ dodal McDonagh. Naopak potřebnou energii možná postrádal domácí tým. Ani ne 24 hodin před včerejším duelem totiž Panteři svedli tuhou bitvu s Montrealem Canadiens, kterou rozhodly až samostatné nájezdy.
„Na ledě jsme doslova létali. Dodržovali jsem krátké intervaly mezi střídáním formací, udržovali rychlé tempo zápasu a díky tomu bylo v určitých chvílích patrné, že hráči soupeře bojují s únavou,“ řekl brankář Henrik Lundqvist, který čelil pouze 20 střelám Panterů. „Samozřejmě jsme věděli, že je čeká druhé utkání ve dvou dnech. Proto jsme je chtěli přehrát rychlostí a nasazením, A to se povedlo,“ liboval si kouč Vigneault.
Jezdci si během úvodních 35. minut vytvořili tříbrankový náskok, když se trefili Chris Kreider (teprve jeho druhý gól za posledních 20 zápasů), Derick Brassard a zmiňovaný McDonagh. Ale domácí se nechtěli vzdát tak snadno. Ještě ve druhé třetině snížil Tomáš Fleischmann, který unikl hostujícím obráncům. V závěrečném dějství pak přiložil pod kotel další útočník domácího týmu Jimmy Hayes.
Jenže Jezdci nepřipustili žádné drama. Krátce po Hayesově gólů kontroval Martin St. Louis, který měl lví podíl i na pozdější páté trefě hostí, když jeho individuální průnik zdárně dokončil Dominic Moore.
„Když chcete vydržet na postupových pozicích do play off, musíte se umět rychle otřepat z porážky. Nikoho nezajímá, kolik zápasů jste předtím vyhráli,“ řekl Lundqvist. Jeho komentář byl namířen k zápasů s Dallasem, oné jediné porážce Jezdců v minulých třech týdnech, kterou utrpěli jen dva dny před včerejším střetnutím.
A má pravdu. I když Rangers v poslední době dominovali, stále mají jen dvoubodový náskok před týmy, které zatím proplouvají nepostupovými vodami. A třeba takový Boston určitě nebude patřit mezi mužstva, která by se s takovou pozicí smířila…
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -