- Reklama -

Jiří Hudler byl vyhlášen první hvězdou týdne v NHL

- Reklama -

Český útočník Jiří Hudler se dočkal ocenění za skvělé výkony. Stal se totiž první hvězdou uplynulého týdne v National Hockey League. V jeho stínu zůstali dva zástupci brankářského řemesla Semjon Varlamov z Colorada a Cam Talbot z New Yorku Rangers.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jiří Hudler chytil v posledním týdnu úžasnou formu, kterou dokázali přetavit v zisk osmi kanadských bodů za čtyři góly a shodný počet asistencí. Olomoucký rodák odehrál ve sledovaném období čtyři venkovní zápasy a ve všech dvakrát bodoval.
Ve vítězných utkáních na ledě Philadelphie, Bostonu a Detroitu byl pokaždé vyhlášen nejlepším hráčem večera. V neděli v ottawské aréně Canadian Tire Centre se jednatřicetiletý forvard předvedl i proměněným nájezdem, ale prohře Calgary 4:5 nezabránil.
V duelu s Ottawou proměnil Hudler samostatný nájezd

Druhý nejproduktivnější český hokejista dosavadního průběhu sezóny má na svém kontě 56 bodů (23+33) v 63 utkáních a zbývá mu už jen jeden bod do vyrovnání osobního maxima (57 bodů) ze sezóny 2008-09, kdy hrál ještě v Detroitu.
3. březen, Philadelphia – Calgary 2:3pp, Hudler 1+1
5. březen, Boston – Calgary 3:4sn, Hudler 1+1
6. březen, Detroit – Calgary 2:5, Hudler 2+0
8. březen, Ottawa – Calgary 5:4sn, Hudler 0+2
Titul druhé hvězdy týdne obdržel Semjon Varlamov. Colorado s ruským gólmanem mezi tyčemi v předešlém týdnu třikrát zvítězilo. Šestadvacetiletý rodák ze Samary měl brankový průměr 0.69 a úspěšnost zákroků 98.1 procenta. Nejvíce mu vyšel zápas sobotní zápas v Columbusu, ve kterém zneškodnil 44 střel a připsal si pátý shutout v ročníku (18. v kariéře). Výborně si vedl i ve včerejším klaní na ledě Minnesoty, který ale kvůli zranění nedokončil. V 55. minutě ho vystřídal Reto Berra.
4. březen, Colorado – Pittsburgh 3:1, Varlamov 29/28
7. březen, Columbus – Colorado 0:4, Varlamov 44/44
8. březen, Minnesota – Colorado 2:3, Varlamov 30/29
Na pomyslný bronzový stupínek vystoupal Cam Talbot. I díky sedmadvacetiletému rodákovi z Caledonia hokejisté NY Rangers minulý týden dvakrát zvítězili a jednou dobyli alespoň bod za prohru v prodloužení. To bylo ve středu, kdy Talbot nezabránil porážce 1:2 s Detroitem. O čtyři dny později vychytal všechny střelce Chicaga, Talbot zneškodnil devětadvacet střel a své letošní statistiky si vylepšil o pátý shutout. Náhradník Henrika Lundqvista měl průměr 0,99 gólu na utkání a úspěšnost 96,5 procenta.
2. březen, NY Rangers – Nashville 4:1, Talbot 26/25
4. březen, Detroit – NY Rangers 2:1pp, Talbot 31/29
8. březen, Chicago – NY Rangers 0:1pp, Talbot 29/29
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -