- Reklama -

Jiří Patera podepsal smlouvu s Vegas!

- Reklama -

Brankář Jiří Patera podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Golden Knights.
21letého rodáka z Prahy draftovalo Vegas v roce 2017 ze 161. místa. Od sezóny 2017/18 Čech působí v zámoří, kde vyzkoušel USHL, WHL i ECHL. Poslední dva ročníky pak strávil v juniorském celku WHL Brandon Wheat Kings, kde byl na jaře oceněn jako nejužitečnější hráč klubu.
V uplynulé sezóně odchytal slávistický odchovanec 41 zápasů, v nichž kryl 92,1 procenta střel a inkasoval v průměru 2,55 gólu na utkání.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!


„Mám obrovskou radost, je to splnění dětského snu. Vím ale, že smlouva je jen začátek další cesty a obrovské dřiny. Pevně věřím, že v budoucnu ještě přidám k rodinným oslavám další sportovní důvody,“ uvedl Patera v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.
A jaký program jej nyní čeká?
„Čeká se, zda se finálně rozběhne dohrávka současné sezony, to bude pro další časový scénář samozřejmě zásadní proměnná. Nicméně jasné je, že tréninkové kempy začnou obecně co nejblíže nové sezoně, dají se čekat také další dílčí změny. Mým cílem je každopádně připravit se na jakýkoliv scénář,“ uvedl Patera.
„Vyjednávání kontraktu Jirky Patery v Las Vegas bylo složitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Vegas mají množství zajímavých gólmanů a musí dobře plánovat, jak a v jakém časovém horizontu s nimi pracovat. Jirka si však vynikající poslední sezonou razantně řekl o pozornost a dlouhodobou šanci,“ přiznal šéf hokejové sekce agentury Sport Invest Robert Spálenka.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -