- Reklama -

Joel Ward ukončil hráčskou kariéru

- Reklama -

Útočník Joel Ward, který má za sebou 11 sezón v NHL, v pondělí oficiálně oznámil svůj odchod z profesionálního hokeje. Zprávu jako první přinesl portál The Players‘ Tribune.
39letý Kanaďan nenaskočil na led od ročníku 2017/18, v němž oblékal dres Sharks. Celkem strávil v San Jose tři roky. Kromě něj působil také ve Washingtonu, Nashvillu a Minnesotě.
„Vím, že jsem nehrál poslední dva roky, ale zkoušel jsem to. Skutečně. Přál bych si, aby vše dopadlo jinak,“ napsal Ward. „Ale když se za sebou poohlédnu – za všemi 726 zápasy – něco jsem si uvědomil. Kdo jsem, abych chtěl více? Dostal jsem to, co jsem chtěl. Patřím mezi ty šťastné.“
Ward nebyl nikdy draftován a do slavné soutěže se probil přes angažmá v AHL.
„Toužil jsem po příležitosti, dostat šanci. V podstatě jsem nebyl až tak šikovný,“ pokračoval ontarijský rodák. „Nebyl jsem skvělý bruslař. Nebyl jsem bitkař nebo drsňák. Byl jsem to jen já, Joel. Měl jsem ale, myslím, hokejové IQ, jelikož jsem s hokejem vyrůstal.“
Ward vstřelil během své kariéry v NHL 133 branek a přidal 171 asistencí. Objevil se také v 83 kláních play-off, v nichž zaznamenal působivých 22 gólů a 30 přihrávek.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -