- Reklama -

John Moore kývl Rangers na základní nabídku

- Reklama -

Rangers se dohodli s posledním ze svých chráněných volných hráčů – a ani to moc nebolelo. Obránce John Moore po dlouhém váhání nakonec souhlasil s předloženou kvalifikační nabídkou, jež zněla na 850,5 tisíc dolarů. Za rok na tom bude lépe, Jezdci budou sice stále vlastnit jeho práva, ale bude se moci odvolat ke mzdové arbitráži.
Do newyorského klubu přišel v dubnu 2013 z Columbusu v rámci trejdu Mariána Gáboríka a v modrém dresu zatím odehrál 87 utkání s bilancí 5+16. Osm absencí, které měl v předchozím ročníku, padá především na vrub otřesu mozku ze závěru března. Během putování Rangers do finále Stanley Cupu chyběl v sestavě čtyřikrát. Dvakrát seděl na tribuně, dvě utkání vynechal kvůli suspendaci za hit na montrealského Dalea Weisse.
„John Moore rozhodně není typem hráče, který by chtěl někoho zranit, ale pravdou je, že soupeře trefil pozdě, bez puku,“ uznal tehdy kouč Alain Vigneault.
Ten má pro svého svěřence v dalším ročníku připravené zřejmě podobné úkoly jako v minulosti. 23letý zadák by měl nadále nastupovat ve třetí obranné formaci, ale zároveň bude mít místo ve druhé pětici pro přesilovky. Průměrný Mooreův ice-time tak bude asi znovu činit kolem patnácti minut za utkání.
Mooreovy představy o mzdě byly zřejmě poněkud vyšší než jediná nabídka, kterou od klubu dostal, Jezdci jsou ale ve velké platové tísni. Pod 69miliónovým platovým stropem mají momentálně prostor jen necelých 500 tisíc dolarů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -