- Reklama -

John Tavares bojuje o Art Ross Trophy a těší se na play off

- Reklama -

Kouč Islanders Jack Capuano rozhodně nemusí Johna Tavarese nijak zvlášť motivovat. Na druhou stranu to nic nestojí, připomenout svého klíčovému hráči, jak důležitý pro trenéra a celý tým je. Na otázku, zda jeho lídr cítí nějaký větší tlak v závěrečném boji o play off, odpověděl trenér, že by měl.
„Myslím, že jako kapitán musíte cítit tlak,“ řekl Capuano před několika dny listu Newsday. „Když chcete být vůdcem – a právě za to jsou tihle velcí hráči placeni – musíte zvládat víc věcí. Nejen stmelovat kabinu a sbírat kanadské body, ale hlavně vést ostatní. A právě to John dělá. Číslo 91 je tu pro nás,“ připomíná rodák z Cranstonu.


Vstupte do světa statistik NHL


John Tavares zvládá všechno. Poslední dva týdny ale především sbírá ve velkém body. Mužstvu se sice teď daří méně, ale na Tavaresově hře to není znát. Ve čtyřech zápasech nasbíral devět bodů (2+7) a výrazně se dotáhl na čelo produktivity. Po třech bodech (1+2) v úterý proti Flyers dokonce vyrovnal lídra Sidneyho Crosbyho.
Jelikož kapitán Tučňáků bodoval v úterý proti Ottawě jen dvakrát (1+1), znamená to, že Tavares vede. Oba borci mají 83 bodů, lídr Ostrovanů však nastřílel víc branek. Navíc si vylepšil osobní maximum, které až dosud čítalo 81 bodů (31+50), což je Tavaresův výsledek ze sezóny 2011-12.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

„Jako kapitán chcete jít příkladem, chcete dělat ty správné věci,“ říká rodák z Mississaugy v kanadském Ontariu. „Myslím, že jsou kolem mě očekávání a tyhle věci, vlastně už do momentu, kdy jsem do New Yorku přišel. Ani nemyslím, že s kapitánským céčkem je toho tlaku víc. Vždycky jsem byl na svou hru hrdý a snažil jsem se dosahovat vyšší úrovně. Vím, co mám udělat, abych byl připravený a abych šel tím správným příkladem.“
Ostrované mají za sebou výbornou sezónu. V základní části na tom sice byli i lépe, než je nynější páté místo, pořád se ale nevzdávají šance proniknout do první čtyřky a zajistit si tak začátek prvního kola v play off na vlastním ledě.

„Je to důležité,“ připomíná Anders Lee. „Byl to náš cíl od začátku sezóny. Byli jsme v postavení to dokázat, takže budeme dál bojovat, aby se to povedlo. Kdyby došlo na zápas číslo sedm, je dobré hrát ho na vlastním ledě a mít za sebou vášnivé domácí fanoušky.“
„Čím méně a méně zápasů máme, tím víc se tomu blížíme,“ těší se na vyřazovací část sezóny Tavares, přestože v zápise jeho týmu poslední dobou převažují spíš porážky. „Pořád si věříme a bojujeme o co nejlepší postavení v tabulce, abychom začínali play off doma,“ uzavírá lídr Isles.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -