- Reklama -

Johnny Gaudreau, to nejlepší na závěr

- Reklama -

Povedeným posledním týdnem korunoval své výkony za celý předchozí měsíc. Útočník Plamenů Johnny Gaudreau, jenž minulý týden zvítězil v anketě o nejlepšího hráče sedmidenního období, byl dnes označen také za nejzářivější prosincový klenot mezi všemi nováčky NHL. K vítězství v hlasování ho vyneslo třináct kanadských bodů ze čtrnácti startů.
Úřadující držitel Hobey Baker Award určené nejlepšímu hráči amerických univerzitních soutěží ve sledovaném období osmkrát rozvlnil síť. Těsně před Vánocemi zaznamenal svůj premiérový hattrick při výhře 4:3 nad Los Angeles, hned po svátcích navázal dvěma góly do sítě Edmontonu. Zbylé pozdravy posílal po jednom – 6. prosince do sítě San Jose, o šest dnů později Tučňákům a 20. prosince vancouverskému Ryanu Millerovi.
Z utkání okořeněných Gaudreauovými nahrávkami stojí za zmínku především hned první prosincový duel s Arizonou, v němž si připsal dvě asistence.
Útočník draftovaný Plameny v roce 2011 ve čtvrtém kole měl nejvážnější soupeře v lídrovi nováčkovských statistik Filipu Forsbergovi z Nashvillu (v prosinci 4+8), ottawském útočníkovi Mikeu Hoffmanovi (4+4), obránci Floridy Aaronu Ekbladovi (3+6) a brankářích Michaelu Hutchinsonovi (Winnipeg) a Antti Raantovi (Chicago).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -