- Reklama -

Johnnyho Oduyu ulovil Dallas

- Reklama -

V polovině července má nejbližší budoucnost vyřešenou Johnny Oduya. Nechráněný volný agent opouští Chicago a míří do Dallasu. Podle informací americké televizní stanice ESPN se Oduya dohodl s vedením texaského klubu na dvouleté smlouvě za 7,5 miliónu dolarů.
Oduya se tak stal třetím bývalým hráčem Černých jestřábů, který po skončení sezóny posílil organizaci Stars. Před ním angažoval texaský celek gólmana Anttiho Niemiho a útočníka Patricka Sharpa.
„Musíme se začít posouvat nahoru. Jamie Benn právě vyhrál Arta Ross Trophy, Tyler Seguin oslavil teprve třiadvacáté narozeniny, Cody Eakin zažil úspěch na mistrovství světa a Jason Spezza tam byl nejlepším útočníkem. Snažíme se dostat na úroveň Chicaga nebo Detroitu. Chcete-li vyhrávat musíte vědět, jak na to. Je to proces. Chlapi jako Oduya, Sharp nebo Niemi to zažili,“ uvedl generální manažer Dallasu Jim Nill.
„Věděli jsme, že je důležité, abychom získali ještě jednoho zkušeného hráče a Johnny Oduya byl na vrcholu našeho seznamu. Je pro nás důležitým dílkem do skládanky. Líbí se mi jeho přistup. Johnny dělá soustu věci dobře. Správně se připravuje, rád chodí do posilovny, kde na sobě tvrdě maká. I díky těmto věcem bude vzorem pro naše mladé hráče,“ řekl Nill.
Oduya se nebojí, že by mu Dallas nevyhovoval. „Myslím, že Stars mají opravdu velmi rychlý tým, který chce hrát hokej. Mají podobný styl jako Chicago, chtějí být na stále puku a tvořit hru,“ míní Oduya. „Jejich hlavním rysem je rychlost. Po herní stránce toho nebudu muset moc měnit, což mi vyhovuje. Beru to jako novou výzvu, novou kapitolu a chci si to užít.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiatřicetiletý hokejista hájil barvy Blackhawks od února 2012. V květnu téhož roku podepsal s mužstvem z Větrného města tříletou smlouvu v celkové hodnotě 10,125 miliónu dolarů, jejíž platnost vypršela po skončení letošní sezóny.
Třiatřicetiletý rodák ze Stockholmu odehrál za Chicago 219 utkání v základní části (9+34) a 71 v play off (5+18). V letech 2013 a 2015 se švédský obránce podílel na triumfech Černých jestřábů ve Stanley Cupu.
Oduya byl draftován v roce 2001 Washingtonem z 221. pozice poté, co ročník 2000-01 strávil v týmech juniorské QMJHL Victoriaville Tigres (24 zápasů, 3+16) a Moncton Wildcats (44, zápasů, 11+48). Dres Capitals ale nikdy v NHL neoblékl.
V rozmezí let 2003-06 působil v nejvyšší švédské hokejové lize, kde hájil barvy Djurgardenu (2003-05) a Frölundy (2005-06). V roce 2006 se opět vydal do zámoří a o svou šanci bojoval v organizaci New Jersey Devils, jimž se upsal jako volný hráč.
Během necelých čtyř sezón odehrál v týmu z Newarku 273 zápasů (17+53), než byl 4. února 2010 vyměněn do Atlanty, kam zamířil jako součást kompenzace za přestup ruského kanonýra Kovalčuka.
V dresu Thrashers/Jets (po přesunu Atlanty do Winnipegu) přidal dalších 172 utkání a 39 bodů (5+34). Na konci února 2012 ho Tryskáči přenechali Chicagu výměnou za možnosti volit ve druhém a třetím kole draftu 2013.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -