- Reklama -

Johnson přestává chodit na vhazování. Možná je zraněný

- Reklama -

Hráči Tampy Bay byli zatím v každém ze čtyř odehraných zápasů finále Stanley Cupu horší ve statistice vhazování. Může za to i náhle zhoršená forma Tylera Johnsona, který v posledním utkání na buly uspěl jen jednou. Je snad zraněný? ptají se v zámoří.
On sám se o tom vyjádřil jen neurčitě. „Každý z nás už je potlučený. Když hrajete tak dlouhou sezónu… Ale je Stanley Cup, tak se musíte vypořádat i s menšími zraněními. Už zbývají maximálně tři zápasy a pak budeme mít na odpočinek celé léto. Teď je třeba tvrdě makat,“ prohlásil Johnson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A k vhazování dodal: „Já ale nikdy nebyl úplně úspěšný, takže o nic nejde.“
Ve finále Východní konference s New York Rangers chodil v průměru na sedmnáct buly za zápas, v posledních třech zápasech finále jej často zastupoval spoluhráč z útoku Ondřej Palát. S úspěšností 36,1 procenta.
„Ondra je silný kluk a jde mu to, takže je to většinou na mě nebo na něm. Vhazování totiž není vždycky jenom o centrovi, je to práce celé pětky,“ upozorňuje nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off.
Johnson ovšem ve finále zatím trochu zaostává i v dalších činnostech než jen na vhazování. Během čtyř zápasů například vyslal na branku pouhé čtyři střely a zatím jen jednou skóroval.
„Musíme trochu zlepšit pohyb a být důraznější u branky. To, co nám dřív fungovalo, se teď nějak nedaří. Ale zase se do toho dostaneme,“ vzkazuje Johnson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -