- Reklama -

Johnson rozhodl vteřinu před koncem o další výhře Tampy, Palát si připsal asistenci

- Reklama -

Hokejisty Tampy Bay dělí po vítězství 2:1 nad Montrealem jediný krok od postupu do finále Východní konference. Bolts zdolali soupeře ve všech třech zápasech série a už dnes mohou kanadskému klubu oplatit loňské hladké vyřazení.
Lightning se ujali vedení v čase 12:00 gólem Alexe Killorna. Po celý zápas střelecky aktivnějším Canadiens se podařilo srovnat krok až v polovině závěrečné části. Nulu na kontě Ben Bishopa (31/30) umazal Brendan Gallagher.
Ve chvíli, kdy už se zdálo, že se bude prodlužovat překonal Careyho Priceho (19/17) americký centr Tyler Johnson. Rozhodující akci, u jejíhož zrodu stál Ondřej Palát, zkoumal rozhodčí u videa, zda gól nepadl po siréně. Opakované záběry ale prokázaly, že puk prošel brankovou čárou 1,1 desetiny vteřiny před koncem základní hrací doby.


Bude vás zajímat:


Stejným výsledkem skončil také zápas mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers. Capitals vyhráli i druhý domácí duel a v sérii se ujali vedení 3:1 na zápasy. V tom předchozím porazili Rangers 1:0 gólem Jaye Beaglea, tentokrát jim bod zajistil dvěma premiérovými zásahy v play off NHL Andre Burakovsky.
Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen gólman Braden Holtby, který sice inkasoval v zápase jako první ve 27. minutě ho překonal Derick Brassard, pak si ale poradil se všemi pokusy Jezdců a na úspěšném obratu Capitals se podílel 28 bezchybnými zákroky.
Hlavní hrdina Burakovsky nejdříve v čase 36:29 prudkým švihem z mezikruží srovnal a pouhých čtyřiadvacet sekund po zahájení třetí třetiny vstřelil vítěznou branku. Tentokrát si z levé strany nabruslil před Henrika Lundqvista a bekhendovým blafákem jej překonal. Velkou příležitost na vyrovnání měli Blueshirts ve 49. minutě, jenže Carl Hagelin nařízené trestné střílení neproměnil. Domácí tak uhájili těsný náskok až do konce zápasu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -