- Reklama -

Johnson střílel, Palát nahrával. Tři branky mladých pušek Lightning rozhodly zápas

- Reklama -

Není to tak dávno, kdy trenér Tampy Bay vyčítal dvojici Johnson – Palát, že málo střílí. Že vodí kotouč v útočné třetině, ale do střelby se nikomu nechce. V úterý dala česko-americká dvojka kouči pádnou odpověď. Tedy hlavně Tyler Johnson. Rodák z amerického Spokane nastřílel Pittsburghu hattrick, jedna rána hezčí než druhá. Český spoluhráč mu u všech tří branek asistoval.
Tři góly měly velkou důležitost. Těsný zápas totiž skončil 4:3 pro domácí. Tampa vlétla do utkání s velkou vervou a především Johnsonovou zásluhou vedla už ve 3. minutě druhé třetiny vysoko 4:0. Pak převzali iniciativu hosté, kteří postupně stáhli až na jednobrankový rozdíl. Domácí se v závěru o výsledek báli. Příspěvek trojky Johnson (3+0), Palát (0+3), Kučerov (1+2) se ukázal jako klíčový.
„Tenhle útok spolu teď nějaký týden nehrál,“ přiznal trenér záměr, podle kterého se mladíky snažil motivovat jejich rozdělením. „Teď jsou ale zpátky a vypadají zdravě. Ukázali, co umí, bylo to skutečně působivé.“
Tyler Johnson otevřel střelecký účet zápasu v 7. minutě, kdy se trefil přesnou ranou z mezikruží. Na 2:0 zvýšil stejný hráč pouhé čtyři vteřiny před koncem první třetiny. Rána to byla ještě utěšenější, parádní trefa zápěstím zpoza levého kruhu. Po gólu Kučerova pak Johnson zkompletoval hattrick ve 23. minutě, kdy překonal gólmana Pens pro změnu zprava.
„Musím střílet, když je to potřeba,“ řekla první hvězda večera. „Dnes jsem měl šance, Kučerov mi párkrát pěkně přihrál, čímž mi dal potřebný prostor. Střílel jsem, kdykoli se mi odkrylo místo, protože hlavním cílem bylo posílat puk na bránu. Chtěli jsme to proti Pittsburghu pořádně rozjet, protože jsme s nimi měli v minulosti problémy. Oni prokázali svou sílu, když se nakonec vrátili do utkání. Museli jsme hodně makat, abychom se ještě k něčemu dostali.“
Vánoční svátky fanouškům Pittsburghu tak trochu zhořknou. Zraněními drcení Penguins totiž v Tampě padli podruhé za sebou. Blesky si naopak zvedly náladu, když po dvou prohrách zabraly a vybojovaly teprve druhý triumf z posledních šesti duelů.
Pittsburghu se sice poměrně rychle vrátil po příušnicích Sidney Crosby, mužstvo má ale pořád deset hráčů na marodce a na výsledcích to je znát. „Pauzu rozhodně potřebujeme, aby se nám přes Vánoce pár hráčů vrátilo,“ řekl Crosby. „Poslední měsíc byl pro nás tvrdý, vypadalo to, jako bychom v každém utkání ztratili vždycky aspoň jednoho hráče. Snad se teď uzdravíme a zase zabojujeme.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -