- Reklama -

Jonathan Huberdeau se těší na další spolupráci s Jágrem a Barkovem

- Reklama -

Během prázdnin musel Jonathan Huberdeau sledovat, jak jeho poslední zaměstnavatel podepisuje jednoho hráče za druhým, ale nakonec se dočkal také. Třiadvacetiletý útočník ve středu prodloužil kontrakt s Floridou Panthers o dalších šest let s výdělkem téměř 6 milionů dolarů za sezónu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nervózní jsem z toho nebyl, vždyť jsem měl ještě na rok smlouvu. Ale jsem šťastný, že se to podařilo dotáhnout a mohu teď myslet jen na hokej,“ prohlásil třiadvacetiletý rodák ze Saint-Jérôme.
„Jsem nadšený, že mohu zůstat na Floridě. Mám to tu moc rád a máme skvělou organizaci,“ raduje se třetí muž draftu 2011, jenž patří mezi hlavní budoucnost hokejových Panterů, kteří by se jednou mohli zakousnout i do Stanley Cupu.
Huberdeau v poslední sezóně vylepšil svoje osobní statistiky, když si připsal rekordních 59 kanadských bodů za 20 branek a 39 asistencí. V bodování týmu skončil na třetím místě za Jaromírem Jágrem a Jussi Jokinenem.
„Můžu nastřílet i 30 nebo 40 gólů. Všechno to záleží na tom, jak budu hrát a střílet. Měl bych střílet o něco víc a taky se asi častěji tlačit před branku,“ uznává sebekriticky.

Ovšem záležet bude také na formě jeho spoluhráčů. V útoku s Aleksanderem Barkovem a Jaromírem Jágrem vytvořil trojici, která byla nebezpečná pro celou NHL.
„Hrát s těmihle kluky prostě miluju. Cítím se požehnán za to, že mohu hrát s legendou jako je Jágr, naučil mě spoustu věcí,“ uvedl na adresu českého forvarda Huberdeau.
„A Barkov je skvělý na obou koncích kluziště. Má na ledě skvělý přehled a šikovné ruce. Jsem vděčný za každý den, kdy mohu s těmihle kluky hrát,“ pokračuje Huberdeau a doufá, že jim jejich spolupráce bude dobře fungovat i v následující sezóně.
„Nemyslím si, že by bylo třeba cokoliv měnit. V posledním roce jsme měli hodně mladých kluků, kteří se naučili nové věci v zápasech play off a budou zase o něco zkušenější. V tom nám ostatně pomohou naši veteráni. Tahle kombinace v kabině dobře funguje.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -