- Reklama -

Jonathan Toews a Ryan Kesler. Staří známí znovu proti sobě

- Reklama -

Souboj mezi Chicagem a Anaheimem bude první pořádnou bitvou v fb-chicagoplay off mezi těmito dvěma protivníky, někteří hráči se ale mohou považovat za staré známé. Jako za starých časů. Přesně tak může vypadat souboj mezi Jonathanem Toewsem a Ryanem Keslerem.
Oba se utkali v sériích mezi Chicagem a Vancouverem ve třech po sobě jdoucích letech 2009-11. Stejně tak na sebe pravidelně naráželi v mezistátních bitvách Kanady a Spojených států amerických na olympiádě 2010 ve Vancouveru a 2014 v Soči. Jeden druhého si užijí také v nadcházející sérii, které odstartuje v neděli v Honda Center v pro Evropany příjemném čase (21.00 SEČ).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Toews je dobrý hráč, vždycky se snažíme jeden druhému vyrovnat,“ řekl Kesler v sobotu. „Takže když pak hrajeme proti sobě v play off, když na sebe nastoupíte v šesti nebo i v sedmi zápasech, musí vzniknout určitá rivalita. Jestli na něj budu hrát v téhle sérii, určitě se přitom nebudeme objímat, to si řekněme na rovinu.“
Oba vyhráli Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka a Patrick Kane se dokonce vyjádřil v tom duchu, že mu Kesler svou hrou připomíná Toewse. Trenér Anaheimu Bruce Boudreau chce svého defenzivního forvarda využít právě tak, jak byl využíván ve Vancouveru. Tedy v centru druhé útočné řady, nasazován na nejlepší formaci soupeře. Ve finále konference by to mělo znamenat hodně stráveného času na ledě s formací Blackhawks ve složení Toews, Hossa a Saad.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Myslím, že každý trenér by měl raději Ryana ve svém týmu než proti sobě,“ řekl Boudreau o Keslerovi. „Jako centr druhé řady je vynikající. Svou hru pravidelně pozvedá v play off. Doufejme, že co předvedl v prvních dvou kolech, dokáže předvést i ve třetím.“
Oba hráči k sobě chovají dostatek respektu. „Je to určitě hokejista, kterého si vážíte a který je pro vás výzvou,“ říká sedmadvacetiletý Toews o třicetiletém soupeři. „Myslím, že pro svůj tým znamená hodně v ofenzivě, nicméně jinak hraje také velmi chytře a odvážně v defenzivě. Snaží se nejlepší protihráče dostat mimo jejich hru. Tuhle roli s určitostí přijal také v Anaheimu.“

Finále Západní konference však slibuje také mnoho jiných soubojů. Jakou lajnu například nasadí trenér Chicaga Joel Quenneville na Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho? Jak rozdělí úkoly svým obranným párům? Oba týmy mají dostatečně širokou sestavu, nechybí jim talent ke střílení branek. Toews a Kesler určitě obnoví své soupeření. Všechno ale musí mít své hranice.
„Jestli je nenávidím? Jsme tu z jediného důvodu, abychom zvítězili,“ odmítá Kesler. „Myslím, že jsme odvedli dobrou práci, pokud jde o ovládání emocí. Nepustili jsme do své hry nenávist,“ ujišťuje útočník Anaheimu, že soupeření bude tvrdé, ale gentlemanské.


Podrobnosti o obou týmech najdete zde:


Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -