- Reklama -

Jonathan Toews zničil Minnesotu pěti body

- Reklama -

Letos si toho musel kapitán Chicaga Jonathan Toews vyslechnout už dost. Jeho nízká produktivita přišla na přetřes zejména po oznámení jeho nominace do All-Star Game. Kdekdo se tehdy podivoval nad tím, proč dostal přednost před některými jinými hráči, kteří na tom byli v bodování mnohem lépe. Včera se ale „Captain Serious“ předvedl parádně. V posledních týdnech skvěle hrající Minnesotu zničil pěti body, když nastřílel tři branky a přidal dvě asistence.


Bude vás zajímat:


Toews zaznamenal druhý pětibodový večer v kariéře, jeho hat-trick pak měl pořadové číslo čtyři. Nasbírat pět bodů v jednom zápase, to se nevidí každý den. Pokud je ale součástí pětibodového zápisu také hat-trick a navíc ještě skutečnost, že se jeho autor podílel na všech brankách svého týmu, jde vskutku o mimořádný počin.
Blackhawks zvítězili nad lídrem divize 5:3 a Minnesotu zdolali podruhé během necelých dvou týdnů. Také tehdy (8. února) byl při vítězství 4:3 v prodloužení hlavním strůjcem výhry kapitán Chicaga, který si připsal tři body (1+2), včetně vítězné trefy v prodloužení. Chicago snížilo náskok svého soupeře v čele Centrální divize na pět bodů.
Toews je teprve třetím hráčem v historii, který nasbíral pět kanadských bodů v duelu proti Wild (před ním tento kousek předvedli Doug Weight a Corey Perry). Toews jako by měl na Wild celkově spadeno, vždyť proti tomuto soupeři se mu mimořádně daří (37 bodů v 35 utkáních).


Skvěle ovšem hrál celý Toewsův útok, o dvě zbývající trefy se postarali spoluhráči z lajny Nick Schmaltz a Richard Pánik. Tohle trio zaznamenalo dohromady devět bodů. Největší letošní návštěva v Xcel Energy Center viděla Toewsovo parádní představení. Bez zajímavosti jistě není, že Blackhawks mají letos bilanci 20 výher a jen 5 porážek, pokud jejich kapitán v utkání boduje.
„Celá jejich lajna byla velice nebezpečná,“ pochvaloval si parádní představení svého útoku kouč Joel Quenneville, pro něhož to byla jubilejní čtyřstá výhra v NHL. „Někdy prostě přijde večer, jako byl tento,“ říkal klidným hlasem hrdina zápasu. „Hrát se Schmaltzym a Pannerem je zábava. Tvrdě pracují a drží se na puku. Je fajn, že nám to nese výsledky. Úplně vám to změní sebevědomí,“ dodal hráč, který v posledních sedmi duelech nastřádal 13 bodů za šest branek a sedm asistencí.
„Johnny pro nás odvádí skvělou práci. Je to úžasný hráč, jeho soutěživosti se nikdo nevyrovná. Zkrátka je skvělým lídrem a kapitánem,“ chválil Qunneville svého svěřence. „Proto vyhráli tři Stanley Cupy za šest let. Protože jejich nejlepší hráči hrají skvěle v těch nejdůležitějších zápasech,“ vysekl soupeři poklonu také kouč Wild Bruce Boudreau.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -