- Reklama -

Jones dostal v Columbusu šestiletou smlouvu, Tjutin si musí balit kufry

- Reklama -

Předložená kvalifikační nabídka byla jen povinností. Ve skutečnosti Columbus jednal s obráncem Sethem Jonesem o mnohem vyšších odměnách. Výsledkem rozhovorů je šestiletá smlouva za 32,4 miliónu dolarů.
„Získat Setha bylo pro naši organizaci velice důležité. Dohodnout se s ním potom na dlouhodobé smlouvě bylo prioritou číslo jedna. Jsme proto nadšeni, že se nám to dnes povedlo,“ říká generální manažer Jarmo Kekäläinen. „V 21 letech začíná Seth ukazovat svůj hráčský potenciál. Má všechno, co u obránce hledáte. Stane se z něho důležitý hráč a lídr našeho týmu na mnoho dalších let.“
Čtvrtý muž draftu 2013 se stal Modrokabátníkem letos v lednu, když ho Nashville nabídl klubu z Ohia za útočníka Ryana Johansena. V 41 utkáních, které v novém dresu odehrál, zaznamenal Jones 20 bodů, tedy skoro dvakrát tolik ve srovnání s první polovinou sezóny u Predátorů. Celková bilance hráče nominovaného na Světový pohár činí 83 bodů z 240 zápasů.
„Vůbec jsem nepomyslel na to, že bych se dohodl na smlouvě jinde. Chtěl jsem to mít vyřešené už před pátkem. Moc se mi líbí jádro týmu, které tu máme,“ je potěšen i rodák z texaského Arlingtonu.
Podpisem smlouvy s Jonesem se však Blue Jackets dostali nebezpečně blízko platovému stropu, soupisku přitom ještě zdaleka nemají uzavřenou. V rámci úsporných opatření se proto předčasně rozloučili s jiným zadákem Fjodorem Tjutinem, ruského reprezentanta vyplatili z posledních dvou roků jeho kontraktu.

„Fjodor je profesionál se vším, co tohle slovo znamená, a spoustu let byl důležitým hráčem Blue Jackets. Tohle rozhodnutí je výsledkem momentální síly naší soupisky v defenzívě a poskytne našemu klubu určitou finanční flexibilitu,“ komentuje nevyhnutelné GM Kekäläinen. „Chtěl bych Fjodorovovi poděkovat za jeho práci a popřát jemu i jeho rodině všechno nejlepší do budoucna.“
Tjutinovi musí Modrokabátníci během příštích čtyř let vyplatit ještě 5,83 mil. dolarů. V příští sezóně se jim z platového stropu odkrojí 1,2 miliónu, v té následující 1,96 mil. dolarů.
Podle zatím neoficiálních zpráv byl šéf Columbusu ve středu „v akci“ ještě jednou, když se dohodl na tříleté nováčkovské smlouvě s trojkou letošního draftu Pierre-Lucem Duboisem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -